Joulu"loma" oli ja meni. Minulla se oli osaksi sairasloma. Piti perua iso osa suunnitelmista, tuli valokuvattua liian vähän, kirjoitettua liian huonosti ja lisäksi jäi väliin ystävätapaamisia. Minkäs teet. Sain kuitenkin kirjallisen lopputyön ensimmäisen version palautettua määräaikaan mennessä. Sitä saa onneksi korjailla maaliskuun 10. päivään asti. Jos täällä kirjoitettaisiin samoilla rivinväleillä ja marginaaleilla kuin Helsingin ylipoistossa, olisi lopputyöni nelisenkymmentä sivua. Siitä työstä saa täällä kokonaista yhdeksän opintopistettä.

Palasin Hollantiin toissapäivänä ja nyt on se outo ja haikea olo, kun yhtäkkiä on hiljaista ja vähän tyhjää ja omat porukat ovatkin taas kaukana. Onneksi on kauheasti töitä, niin ei ehdi kovasti haikailla. Tiistaina on jo collectieve beoordeling ja se on se viimeinen normaali collectieve. Vähän outo sellainen, tosin, koska kenelläkään ei ole mitään valmista näytettäväksi. Luonnoksia vain ja tekstiä. Minun pitää panostaa vakuuttavuuteen, jotta saan opettajat varmasti puolelleni Suomessa kuvaamisen suhteen. Melkein he jo uskoivat projektiin, mutta huono onneni joululoman aikana on näemmä aiheuttanut jonkinlaista takapakkia siinä suunnassa.

Eilen oli täysi koulupäivä ja parikymmentä poskipusua uuden vuoden ja maanantaina tapahtuneen vanhenemiseni takia. Ensimmäinen kerta, kun tuo ikävuoden vaihtuminen tuntuu vähän ... haljulta. En osaa nähdä itseäni 34-vuotiaana. 

Tänä vuonna edessä on hiton paljon muutoksia. Valmistun (koputtakaa kaikki tässä kohtaa puuta), muutan vihdoin pois Hollannista, muutamme jälleen aviomiehen kanssa yhteen. Täytyy taas totutella moneen uuteen asiaan. Yritän olla ajattelematta kesää liikaa, koska sitä ennenkin on niin paljon tehtävää ja pähkäiltävää.