Kummallisvaalit olivat ja menivät. Tällä kertaa äänestin punaisella värikynällä - punainen viiva! paitsi että se oli ympyrä! - enkä koneella. Delftin tulokset olivat ihan jees, muualla ei sitten mennyt ihan niin hyvin. Wildersin pellet voittivat Almeressa ja tulivat toiseksi Haagissa. Tietää varsinkin Haagissa hankalia oloja; kun työnväenpuolue ja äärioikeisto ovat tasavahvoja, voi olla vaikea päästä sopuun. Parlamenttivaalit ovat 9.6. ja tällä hetkellä näyttää vähän pahalta.

Jotkut ystävistäni juoksevat ympyrää tukka tulessa ja ovat varmoja, että ennen syksyä maata johtaa PVV-VVD-CDA-CU -koalitio. Toiset taas sanovat että eipä hättää, eivät ne mitään hallitusta saa muodostettua (ns. Belgia-syndrooma) ja jos saavatkin, se kaatuu alta aikayksikön. Jotain ajasta kertonee se, että tämä on se hyvä vaihtoehto. 

Politiikan seuraamisen lisäksi olen käynyt töissä. Uudistan Banningin verkkosivuja (uusi versio tarvitaan huhtikuussa, kun tulee kirjanjulkkarit ja uusi näyttely yms yms) ja fotoshoppailen kuvia, jotka ovat yhden gigan kokoisia per kuva. Omaa projektiakin pitäisi taas aloitella. Sen pitäisi olla jotain logistisesti helppoa (ei enää yömatkoja antwerpenilaisille rekkapysäkeille, kiitos) ja mielellään muutenkin toimivaa ja hyvää, mutta yksinkertaista. Nyt kannattaisi tietysti tehdä portretteja, koska niistä saisin varmasti pätevää palautetta, mutta saa nyt nähdä. Ensin pitäisi tosiaan saada idea, edes yksi!

Jos jotakuta kiinnostaa, näin menevät työmatkani: herään kahdeksalta ja lähden 9:03 junalla Rotterdamiin. Siihen kellonaikaan voi jo matkustaa 40 prosentin alennuksella, aamuruuhka on virallisesti ohi. R'damissa vaihdan Utrechtin junaan, joka lähtee 9:20. Utrechtissä vaihdan bussiin numero 3 suuntaan Zuilen, joka lähtee 10:05. Jurruttelen bussissa pysäkille Minister de Talmalaan, jonne saavun noin kello 10:30. Siitä on viiden minuutin kävely studiolle.

Kotiin päin lähden yleensä joskus puoli seitsemän maissa, jolloin Jan heittää minut autolla keskustaan. Nappaan sieltä jonkun bussin asemalle ja palaan muuten suunnilleen samaa reittiä takaisin. Kotona olen siinä kello 20:00. Ja tämä vain, jos kaikki junat ja bussit ovat ajoissa ja homma pelaa - muutaman kerran on mennyt rutkasti yli kaksi tuntia suuntaansa. Mutta tuleepahan luettua kirjoja. Tällä viikolla olen urakoinut 800-sivuisen Rihannsu Omnibuksen, ensi viikon junamatkoille on varattu Tove Janssonin elämäkerta.

H kävi pitkästä aikaa kotosalla. Olikin ehtinyt mennä yli kolme viikkoa edellisestä tapaamisesta. Nyt mennee taas pari viikkoa ennen kuin minä lähden puolestani viikonlopuksi Regensburgiin. Huhtikuun loppua ryhdyimme myös tässä odottamaan; kolme ihanaa ystävää Suomesta saapuu seikkailemaan kanssamme Baijerissa.

Edit: Ai niin, oli minulla sellaistakin asiaa että pari työtäni on näytteillä galleria Pulchrissa Haagin keskustassa 11.3. asti...