Eilen lämpötila kipusi 14 asteeseen ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Kodin edessä kukkivat krookukset ja lampaat ovat palanneet laitumille. Nyt jo? Mihin se talvi jäi? Ei, en yhtään valita, ihanaa tämä on! (Sitä paitsi BBC uhkaa kylmenevää ensi viikon puoliväliin, joten nautitaan nyt kunnolla...)

Kirkas keli mahdollisti ISS:n tarkkailemisen keittiön ikkunasta. Avaruusasema ylitti meidät eilen kello 19:14 - 19:18, magnitude -2.4 eli hyvin näkyi paljaalla silmällä. Tänään sama juttu kello 19:35, magnitude -1.9, ja huomenna 18:21, magnitude -2.3. Hauska ajatella, että siellä se sukkulakin nyt on kiinnittyneenä. Avaruusnörtteinä eilen hihkuimme riemusta, kun avaruusaseman kirkas valopiste ilmestyi näkyiin. H oli toki katsonut sukkulan lähdönkin NASA-TV:ltä. Minä olin valitettavasti silloin Amsterdamissa, joten en nähnyt - Sepen lähettämät sukkulavideot paikkasivat tilanteen (kiitos!)

Magnum-näyttely oli pienempi kuin oletin. Se sisälsi lähinnä kronologisen esityksen kuvatoimiston historiasta ja pari videoinstallaatiota. Isoja vedoksia ei ollut. Väkeä oli ihan hirveästi ja proseccoa, jota jakelin eteenpäin luokkatovereille (kuohuvista juomista tulee vain pää kipeäksi). Itse hankin päänsärkyni menemällä perjantaina 5 tunnin yöunien jälkeen illalla suomalaisten rouvien kanssa syömään ja baareilemaan. Kivaa oli, mutta seuraavana aamuna olo ei ollut paras mahdollinen.

Tänään pitää kuvata muotikuvia kettinkien kera. Lisäksi metsästän hetkeä eli HCB:n decisive momentia. Kävi ilmi, että pieni ranskalainen opettajamme on tuntenut HCB:n ja vedostanut joitakin hänen kuviaan.

Ei muuta tältä erää.