Kai tähän nyt voisi jo jotain kirjoittaakin pelkän säädön ja metailun sijasta.

Perjantaina olin ensimmäistä päivää töissä siellä Rijksmuseumin proggiksessa. Aamulla piti kuuden aikaan lähteä Utrechtin suuntaan, missä kasasimme studiokamppeet. Ajoimme sitten Amsterdamiin ja museolle, lainasimme kypärät ja turvakengät ja roudasimme studiotarvikkeet remontin keskelle. Ensimmäisenä päivänä tuli lähinnä kasattua valoja ja testattua eri taustoja. Banning oli mukava mutta tarkka ja tenttasi minua koko ajan varsinkin valoista; "kuinkas sinä tämän ongelman ratkaisisit?"

Juuri sellaista suhtautumista toivoinkin. Tulee opittua paljon, kun joutuu koko ajan pähkäilemään ja miettimään. Työpäivä kesti kauan, olin kotona vasta kuuden jälkeen illalla, mutta vaikka olinkin fyysisesti ihan puhki ja henkisestikin aika väsy, palasin kotiin iloisella mielellä. Työ oli mielekästä ja pomo kiva. Nyt ongelmina on vain aivan kamala sotku palkka-asioiden suhteen ja se, miten saan koulun ylipuhuttua antamaan minulle projektista vielä opintopisteitäkin.

H ajoi kotiin Wurtzburgista perjantaina ja oli kotona viikonlopun. Minä kehitin tietysti kaikesta viikon stressaamisesta ja liiallisesta valvomisesta kamalan migreenin lauantaiksi, joten vietin koko päivän pyjamassa. Tarkoitus oli mennä synttäreille R'damiin, mutta se nyt sitten jäi. Harmitti. Lisäksi pesukone päätti hajota lauantaina, ja vietin sitten ison osan iltapäivästä sitä purkaen ja säätäen. Ei tullut edes kuntoon, enkä enempää uskalla leikkiä tee-se-itse -naista, kun kone kerran on vuokranantajan ja siitä maksetaan vuokraakin. Saa korjauttaa jollakulla Veijo Ammattilaisella. Illalla minua harmitti ohi menneet juhlat ja hukkaan mennyt päivä, ja H huolestuneen oloisena käytti parhaita tietämiään piristyskeinoja: "Katsotaanko yhdessä vaikka vähän Star Trekiä?"

Sunnuntaina teimme havainnointiretken Ikeaan (sosiologian tehtävä; havainnoi jotakuta ihmistä ympäristössä) ja ostimme sieltä silliä. Tarkoitus oli tehdä myös toinen havainnointiretki Doerakin pubiin mutta emme sitten mitenkään jaksaneet. Koti-illat ovat aika kova sana silloin kun molemmat olemme paikalla.

Tänään H lähti varhain aamulla taas kohti R'burgia ja joutui kuulemma rajalla innokkaiden saksalaisten tulliviranomaisten kynsiin (auto pengottiin). Minä olen säätänyt blogin ulkoasua ja jättänyt huomiseksi tehtävät kouluhommat illaksi.

Koetan olla stressaamatta nukkumisesta. Minulla on nyt taas sitä ongelmaa, että en nuku kunnolla jos edessä on koulu- tai työaamu. Minun on sekä vaikea saada unta että vaikea nukkua kellonsoittoon asti. Herään aamuyöllä tuntia paria ennen kelloa, ja sitten pyörin sängyssä, kun kaikki tehtävät asiat ryntäilevät eestaas pääkopassa. Lopulta tehokkaaksi uniajaksi tulee viitisen tuntia, korkeintaan, ja se ei mitenkään riitä. Olen kokeillut kamomillateetä, kahvin jättämistä vähemmälle ja iltaliikuntaa, mutta ainakaan tuohon aamuyön heräilyyn ei niistä tunnu olevan apua. Viikonloppuisin nukun kuin tukki, ja vieläpä kuin oikein sikeäuninen tukki, jos H:kin vielä on kotona.

Tähän loppuun vielä testikuva. 6x8 polaroid, tarkoituksena oli mittailla valoa. Kuvan tehnyt J. Banning.

A test photo by J. Banning