Viikonloppu oli vähän rankahko. Perjantaiaamuna kukonlaulun aikaan lähdin duuniin Amsterdamiin. Jäädessäni Hobbemastraatilla sporasta piippasi kännykkä ja sain kaksi tuntia aiemmin lähetetyn tekstiviestin aiheesta "ei tarvitse tulla töihin tänään, työnantaja kipeä". Palloilin sitten pari tuntia Spuin kirjakaupoissa kun en halunnut ihan saman tien hypätä Delftin junaan. (Ostin käytetyn fotokirjan jossa on kuvia New Yorkin metrosta.)

Lauantaina kirjoittelin esseetä ja.. mitäs muuta nyt teinkään? Editoin kai muutaman kuvan. Kävin pesulassa pesemässä repullisen pyykkiä. Siivosin keittiön. Silittelin eläinkaupan pupuja.

Sunnuntaina viimeistelin esseen (sosiologian sivuaineeseen, siitä tuli 10 sivua). Siinä koko päivä menikin. Illalla minut oli kutsuttu Riitalle ja Gerille syömään - hyvää ruokaa, juomaa, SAUNA ja varsinkin keskustelua! Kiitos teille, stressitasoni laski ihan selvästi!

Tänään olen paiskinut töitä huomisen werkschouwn valmistelujen parissa. Pitää näyttää viimeisen parin kuukauden aikana tehty tutkimustyö ja perustella kaikki vähän hiton hyvin. Tämän jälkeen sitä päästään sitten kai vihdoin siihen varsinaiseen tuotantovaiheeseen, eli valokuvaamiseen. Tiedän kyllä, että tutkimus ja perehtyminen on tosi tärkeää, mutta kaikki tuntemani valokuvaajat yhdistävät tutkimuksen ja fotauksen, sen sijaan että pitäisivät nämä kaksi työprosessia täysin erillään. (Sinänsä tämä työtapa saattaa sopiakin minulle; kun ajattelen sanoja, en osaa ajatella kuvia ja toisinpäin. Nyt on sitten pian sanojen aika ohi ja seuraavat kaksi kuukautta kyse on pelkistä kuvista.)

Täällä on nyt pandemia päällä. Viime viikolla kuoli kaksi uutta ihmistä meksikolaiseen flunssaan (kuten täällä H1N1:stä kutsutaan), ja toinen heistä oli 14-vuotias perusterve tyttö. Sairastui perjantaina, kuoli viikonlopun jälkeen maanantaina. Kuulemma Utrechtissä ja Haarlemissa oli pientä paniikkia ja ruuhkaa terveydenhuoltopalveluissa. Täällä supermarkettiimme on ilmestynyt desinfiointipiste (pitää desinfioida kädet portilla ennen varsinaiseen kauppaan astumista). Rokotusta taitaa olla turha pyytää, jos on tällainen perusterve myöhäisnuori/varhaiskeski-ikäinen. Taidan olla ajattelematta koko asiaa.