Sukkulan uusi lähtöaika on sunnuntaiaamuyöstä 1:47:34 GMT. Tällä kertaa pitää oikeasti jättää väliin, sillä lähdemme sunnuntain aamujunalla Pariisiin. En haluaisi viettää kahta päivää siellä silmät ristissä ja unirytmi sekaisin - muistissa on yksi kummallinen viikonloppu Tallinnassa, joka meni lähinnä hotellihuoneessa nukkuessa, koska olimme vain niin kovin väsyneitä silloisten unirytmiongelmien takia. Päätän siis priorisoida sukkulalennon alemmas ja toivoa, että se pääsee ihan hyvin matkaan ilman meidän kannustustammekin.

On muuten aika ärsyttävä juttu tämä unirytmin kääntyminen. Kyse taitaa olla siitä, että kropan omassa vuorokausikellossa on enemmän kuin 24 tuntia. Jotenkin unetus aina siirtyy noin tunnilla eteenpäin, ja kohta ollaankin jo aamussa. Mietin sitäkin, että hämääkö meillä valaistuskäytössä oleva kirkasvalolamppu kroppaa liikaa, mutta toisaalta tämä ongelma on kyllä ollut sekä H:lla että minulla noin aina, jopa aikana ennen kirkasvalolamppua.

Alitajuntani voisi mennä hienovaraisuuskurssille. Pähkäilen yhä, että ikäkriisi vaiko eikö, ja toissayönä näin unta, jossa istuin parikymppisenä kuolleen ystäväni* kanssa pöydän ääressä kuuntelemassa Nuoruustangoa. Aika alleviivaavaa, eikö? Melkein nauratti.

Tänään ohjelmassa opiskelua, joulukorttien postittamista, kaupungilla ravaamista.

* Ei se sama, josta mainitsin Juice-postauksessa - näitähän valitettavasti riittää.