Aikaisemmin valitin kauppojen aukioloajoista. No, ruokakaupat ovat ihan kohtuullisesti auki. Meillä on pari ruokakauppaa lähistöllä, yksi keskikokoinen AlbertHeijn ja yksi iso C1000. Jälkimmäinen on halvempi ja parempi, sekä paremmin auki. Arkisin kymmeneen illalla ja sunnuntaisinkin kuuteen.

Mutta kuuden kieppeillä kaupassa käynnistä ei välttämättä ole paljon iloa. Nimittäin siihen aikaan tietyt osastot myyvät jo ei-oota. Loppu ovat usein esimerkiksi sellaiset pikkujutut kuin leipä ja maito. Kummassakin kaupassa on oma paistopiste, mutta silti leipää ei tipu illalla. Maidonkin paikka hyllyssä ammottaa tyhjyyttään. Lisäksi voi olla hyvinkin varma siitä, että tilli, persilija, basilika ja korianteri ovat täysin loppu jo kuudelta illalla.

En ymmärrä, miksi kaupat antavat tuotteiden loppua kesken, kun aukioloaikaa on vielä tunteja jäljellä. Ja kun tämä toistuu illasta toiseen! Luulisi, että joku hoksaisi jossain vaiheessa, että kappas, seuraavalla kerralla kannattaakin tilata muutama persilijanippu tai maitotölkki enemmän. Tuleehan siitä tuottoakin. Emme takuulla ole ainoat illalla kaupassa asioivat, jotka etsivät tuoreita yrttejä tai varsinkin maitoa ja leipää.