Matkustin toissapäivänä viidellä junanvaihdolla (Venlo - Mönchengladbach - Düsseldorf - Köln - Frankfurt) Regensburgiin, missä olen nyt käyttänyt aikaa lähinnä nukkumiseen ja lukemiseen. Tänään voisin mennä kaupungille. Illalla olisi yliopiston proffien ja tutkijoiden rouvien vuotuinen talvijuhla (mitä kertookaan tästä paikasta, että kyse on just "rouvien" yhdistyksestä, ei puolisoiden tai perheiden...) mutta taidan jättää väliin, vaikka kutsu tulikin. Ehkä ei ihan mun juttu? Toisaalta, olisi se kulttuuriantropologisessa mielessä mielenkiintoista.

Heitin viikko sitten työhakemuksen Sanoman kesätyöpaikkoihin; kiitos-mutta-ei-kiitos -kirje tuli jo eilen, joten eipä tarvitse jäädä ihmettelemään sen asian suhteen. Nyt pitää miettiä, josko etsin hyvin aktiivisesti lisää kesätöitä vaiko päätän aloittaa lopputyön tekemisen jo kesällä. Jos hyvä inspis iskee, voisi siinä olla paljonkin pointtia. Toisaalta rahan ansaitsemisessa olisi myös paljonkin pointtia. Työharjoitteluni on nimittäin palkatonta.

Mutta nyt on lomaa ja viikonloppuna matkustamme Wieniin syömään sacherkakkua ja tervehtimään Wienin eläintarhan pandoja.