Meidän katolla on remontti, ja remppaukot pyörivät yhtenään keittiön ikkunan luona. Eilen alakertaan kömpiessäni sain työmiehiltä kommentin 'kivat pyjamat'. Noh... jos itse olisin töissä paikassa, joka tarjoaa suoran näkymän jonkun kotiin, koettaisin ehkä olla diskreetti, enkä ainakaan seisoisi tupakalla tuijottelemassa sisään toisten ikkunoista. Mutta ehkä tuo remppa kohta loppuu.

Vasta odottelen kylppäriremppaa. Isojen sateiden aikana katto vuoti kylppäriin ja ammeen viereisen tason maalipinta meni pilalle. Sen tason lautaosat ovat nyt jotenkin homeessa tai mädässä, yäk.

Auto oli korjattu ihan uuden näköiseksi.

Työvälineeni numero 2 (kamera on se 1) eli Macbook Pro on toista viikkoa korjattavana Applella. Kovalevy alkoi heittää I/O erroreita ja kahdeksan päivän pähkäilyn jälkeen päättivät, että joo, tilataan varmaan uusi levy. On jo masiinaa ikävä. Ei tällä ikuvanhalla pc:llä oikein kuvia käpistele.

H joutuu muuttamaan. Täti Waldowska muuttaa itse joulukuussa, joten H:n on etsittävä Regiksestä uusi asumus. Toivottavasti löytyy joku 'toistaiseksi voimassaoleva' - juuri nyt ei ole tietoa siitä, voiko Regensburgiin jäädä ensi vuoden lokakuun jälkeen. Jos voi ja toistaiseksi voimassaolevia ei löydy, pitää miettiä, millaisen kodon sieltä sitten etsii. Minun kun pitänee muuttaa jonnekin ensi heinäkuussa, mutta saa sitten nähdä, onko kätevää muuttaa Baijeriin vai jonnekin muualle.

Sosiaalista elämää on ollut jonkin verran. EIlen olin Marloesilla syömässä Roosin ja Fleurin kanssa, tänään oli ekan vuoden opiskelija Rebecca kylässä. Hän on australialais-israelilainen ja uusi täällä. Huomenna tulee Laura syömään.

Viikonloppuna pitää työstää. Yritin viime sunnuntaina ottaa kuvia - tai siis otinkin - Hoek van Hollandissa, lähinnä äänenavaukseksi, tai skaalojen soittamiseksi, tai miksi sitä nyt sanoisi kun pitää saada ote työkapineeseen pienen tauon jälkeen. Neuvottiin, että jotain pitää koko ajan kuvata, vaikka se ei olisikaan suoraan yhteydessä projektiin. Tosin sitten tänään koulussa sama neuvoja tuijotti kuviani ja kysyi 'miksi ihmeessä sinä tuollaisia nyt kuvaat? Eiväthän nuo liity asiaan.'

Olen ehtinyt pelailla vähän Civilization IV:a pitkästä aikaa. Uusi V ei pyöri koneessani. Civfanatics-foorumin kommenteista päätellen uusi peli ei niin erinomainen olekaan. Se vaikuttaa olevan Civ-sarjalle kuin Star Trek 2009 Trekille - kiiltävä ja kaunis, mutta aika tyhjä. Nelosesta saa aika laajan pelin lisäämällä modauksia, joita tosin vaivaa välillä 'more stuff!' -syndrooma; peliin tungetaan niin paljon uusia yksiköitä, öttejä, rakennuksia ja kilkkeitä, että se käy runsaudessaan puuduttavaksi. Vrt. SlashEM, kuuluisin Nethack-variantti.