Voi kilin v*....

Pardon my French, mutta tällaista tsägää ei vain voi olla. Verkkotenttipäivän aamuna havahdun siihen, että bittipä ei enää meille kuljekaan. Tai kulkee, mutta pieninä purskeina. Packet loss 97%. Joskus harvoin saa siis yhteyden dns-serveriin tai jopa ladattua jonkun sivun, mutta hyvin harvoin. Pingatessa Caseman dns-serverin IP-osoitetta packet lossia tosiaan se 97%. Routterin buutti ei auta, kaapelimodeemin buutti ei auta. Läppärin kytkeminen suoraan eri piuhalla kaapelimodeemiin ei auta. No, otanpa puhelimen käteen ja soitan asiakaspalveluun, kunhan ensin soitan H:lle, joka voi tsekata netistä numeron..

Hmm, ei tule edes kunnon jonotusääntä. Ei onnistu. Soitto takaisin H:lle, joka muistelee, että aiemminkin on ollut ongelmia päästä Casemalle läpi meidän kännykkäliittymillä. H soittaa duunin lankaliittymällä ja pääsee läpi (tietenkin) maksulliseen asiakaspalveluun.

Vikaa ei kuulemma näy siinä päässä. Ei, ei näy mitään. Onko teillä routteria? Ai on? No laittakaa se pois päältä. Ja sitten takaisin päälle. Ai ei auta. No voi. Mikäs käyttöjärjestelmä teillä on? Ai Linux? No tätä pitäis kyllä käyttää Windows XP:llä, että ehkä se johtuu siitä..

Räjähdän toisessa päässä toista puhelinta. KUN SE BITTI EI JUMALAVITA KULJE NIIN SE EI KULJE, on siellä käyttöjärjestelmänä mikä visva hyvänsä! EI NYT OLE SIITÄ KIINNI, packet loss on 97%! Mikä packet, ei täällä näy.. Kyllä täällä Caseman puolella on kaikki kunnossa.. Voimme kyllä lähettää (tietenkin) maksullisen teknikon katsomaan teidän konetta.. Ei, emme tutki asiaa nyt enempää ennen kuin laitatte sen koneen Windows XP:hen.. Kun emme tue muita käyttöjärjestelmiä..

SELVÄ. Buutataan sitten toinen kone XP:hen. No niin. Entä nyt? Jaa, nyt pitää siis pingata. Sehän ei olisikaan onnistunut Linuxista. Ja sitähän ei tässä ole tehty viimeiseen pariin tuntiin kuin N kertaa. Mutta pingataan nyt sitten XP:stä, jos se sen kerran vaatii. Ja kappas: 97% packet loss. Jaa että mitä osoitteita pingaan? No kuulkaa muunmuassa teidän omaa dns-serveriä. Voin pingata kyllä muitakin.

Parin tunnin selvittelyn jälkeen helpdeskhenkilö ilmoittaa, että joo, meillä on täällä Caseman puolella ongelma. Ihanko totta?? Enhän minä sitä ole sanonutkaan muuta kuin aamusta. Nyt pitää sitten käydä buuttaamassa kaapelimodeemia kuulemma puolen tunnin välein ja katsoa, josko sitten alkaisi toimia.

Tenttiin on kaksi tuntia, enkä ole ehtinyt lukea muistiinpanojani tänään lähes ollenkaan. Tungen tämän vuodatuksen blogiin, kunhan bitti taas (hetkellisesti) kulkee, tai kunhan joku Caseman neropatti käy vahingossa nojaamassa jonkun senpuoleisen kytkimen reset-nappiin.

Vaan mihinköhän minä menisin tekemään sen tentin?

Edit klo 15: istun rapussa kytkeytyneenä naapurin wifiin. HUOKS.