Ärsytyksenaiheita tänään:

  • Blok 3 alkoi, ja lukujärjestykseen tungettiin heti kasapäin "ylimääräistä". Nyt olisi tiedossa 8:50 - 16:30 -koulutunnit joka päivälle + lisäksi viidestä tai kuudesta aineesta tullee joka viikko kotitehtäviä. Torstai saattaa olla vielä pelastettavissa vapaaksi työpäiväksi, mutta nyt siinäkin on jotain ekstraa.
  • Toinen fototekniikanopettaja otti loparit, joten nyt kumpikin ryhmä työskentelee samana päivänä. Tarkoittaa sitä, että kun ennen studiopaikkaa sai odottaa 2-3 tuntia, nyt saanee odottaa 4-6 tuntia. Tehtäviä ei kuitenkaan luvattu karsia.
  • Pääkoordinaattorimme häipyy reppuretkeilemään Afrikkaan. Kivat hälle.
  • Koulumme vessat ovat siivottomia. Ennen istumista pitää aina käydä siivoushommiin. Mitä ihmettä se tarkoittaa, että naistenvessan rengas on aina täynnä pisaroita? Sitä, että hollantilaiset eivät pyyhi? Anteeksi liika informaatio, mutta tämä on oikeasti ärsyttänyt jo puoli vuotta.
  • Ylihuomenna on deadline taideteorian tehtävään. Hollantilaiset joutuivat vastaamaan lyhyesti 10 kysymykseen, tyyliin "wat is de betekenis van avant-garde". Minä joudun kirjoittamaan museoraportin viidestä eri museosta ja vastaamaan viiteen kysymykseen, jotka näyttävät olevan hieman laajempia. Esimerkki (kieli- ja kirjoitusvirheet opettajan): "Give some examples which proof there is a strong influence from Chistianity on European art. Give some examples which proof the influence of Classical Antiquity, Greek and Roman culture on European art."
  • Meillä käytetään yhä koko ajan oppitunteja turhan hölöttämiseen. Esimerkki tältä päivältä: oli ammattiorientaatiota. Opettaja halusi kerätä statistiikkaa varten jokaisen kokemuksia avoimien ovien päivältä. Sen sijaan, että jokainen olisi saanut vaikkapa lappusen täytettäväkseen, kierrettiin koko luokka ja jokainen pälätti sanottavansa - usein kolmeen kertaan, koska opettaja samalla kirjasi lyijykynällä paperille, ja putosi usein kärryiltä. Ja kun Hollannissa ollaan, kaikilla oli toki niin maan saa...letisti sanottavaa. Pääsimme kotiin tunnin ja 15 minuuttia oppitunnin virallisen loppumisajan jälkeen.
Mutta kai tämä taas tästä. Onneksi on blogi, johon vinkua!