Nyt en taida kirjoittaa mitään kovin kummoista hehkutusta asuntoasioista, koska viimeksikin ehdin hehkuttaa ennen asioiden varmistumista, ja huonostihan siinä kävi. Yksityiskohtia siis seuraa vasta, kun H. on saanut vuokrasopimuspaperit käteensä. Tai siis sähköpostiinsa.

H. lähti Wittenbergiin työmatkalle kahdeksi viikoksi. Tylsää, ollaan oltu aika paljon eri maissa tässä kuukauden sisällä. Lisäksi ihmettelen, miten mies jaksaa - hän kun on reissannut parin viikon sisällä kaksi kertaa Hollannissa ja viettänyt kaiken reissaamisesta liikenevän loma-aikansa minun sukulaisteni parissa, joten varsinaista lepoa ja ollaanvaan-meininkiä ei hän ole päässyt kokemaan ollenkaan. Täytyy toivoa, että kunhan saadaan muutto alta, saadaan mahdollisimman pian järjestettyä muut käytännön asiat ja H.:kin voi vihdoin ottaa vähän rennommin.

Olen googlettanut erilaisia järjestettäviä asioita, esimerkiksi seuraavia:
  • Missä pitää ilmoittautua ja hakea sitä residence permitiä? Onko Delftissä sopiva virasto vai pitääkö mennä Haagiin? Ei ole ihan vielä selvinnyt. Joka tapauksessa, käsittääkseni aivan ensin eli kolmen tai viiden päivän sisällä muutosta täytyy ilmoittautua kunnan asukkaaksi ja mielellään hakea myös oleskelulupaa (jota EU-kansalaiset eivät periaatteessa tarvitse, mutta käytännössä se kai kuitenkin tarvitaan vaikka mihin).
  • Mistä haemme sofi-numerot?
  • Mistä saan käytetyn polkupyörän? Haagissa näyttäisi olevan joku tweedehandsfietscentrale Roggeveenstraatilla.
  • Missä on lähin Ikea? Tämä selvisi, osoitteessa Olof Palmestraat 1. Minusta on jokseenkin hupaisaa, että ruotsalaisen rauhantekijän kadulla on ruotsalainen halpiskalustekauppa.
Mietittiin eilen, että miksi meille on jäänyt vähän epämukava olo tähänastisista asiointitilanteista hollantilaisten kanssa. Jotenkin olemme tulkinneet, että meille on oltu tylyjä. En tiedä sitten, onko kyse vain erilaisesta kommunikaatiokulttuurista, vai olemmeko olleet joidenkin mielestä niin hankalia, että tylyys on heidän reaktionsa. Joka tapauksessa, tietyt kommentit kyllä välillä ihmetyttävät. Esim. asunnonvälittäjä, joka H.:n mainittua, että kirjahyllynkin pitää mahtua asuntoon, heitti samantien että turha niitä kirjoja on tänne raahata, et sinä niitä tarvitse. En ihan osaa kuvitella samanlaista kommenttia suomalaiselta tuntemattomalta henkilöltä asiointitilanteessa asiakkaalle. Onkohan tuollainen nyt sitä hollantilaista suorapuheisuutta sitten?