Junailu R'burgista kotiin muodostui mielenkiintoiseksi. Minun piti ensin matkustaa 10:33 -ICE:llä Frankfurt Hbf:lle ja vaihtaa siellä Kölnin pikajunaan, jonka jälkeen vaihtaisin Düsseldorfin ICE:en. Frankfurtin juna oli kuitenkin jo lähtiessään 35 minuuttia myöhässä - ko. juna tuli Wienistä ja oli myöhästynyt jo Itävallan puolella - joten vaihtoni meni mönkään. Vaihdoinkin sitten Frankfurt Hbf:llä junaan, joka vei minut Frankfurtin lentokentälle, jossa taas nappasin sen saman junan johon minun tuli loikata vasta tuntia myöhemmin Kölnissä. Ei aavistusta, miten tämä tällä tavalla meni - konnarikin näytti vähän hämmästyneeltä, sanoi, että kyllä tämä lippu tähän junaan on mutta vasta myöhemmin - mutta ehdinpä ajoissa Düsseldorfiin vaihtamaan Venlon junaan ja sieltä Delftin intercityyn. Ottaen huomioon, että junaillessani Euroopassa olen elementissäni, ja että minulla on tapana lukea huvikseni Thomas Cookin juna-aikataulukirjaa, tämä oli minulle ihan viihdyttävä episodi. Olisi sitä voinut päivänsä huonomminkin käyttää.

Saksan ICE:t ovat sitä paitsi hyvin varusteltuja. Niissä on periaatteessa wifi (vain periaatteessa, tosin, en saanut nimipalvelua toimimaan), töpseli läppärille ja kaffitarjoilu omalle paikalle. Kaikki tämä kakkosluokassa.

Tänään olen kirjoitellut sosiologian kurssin lopputehtävää ja käynyt kirkolla ottamassa pari kuvaa. Huomenna pitää herätä aikaisin ja painua töihin Rijksmuseumille. Tällä kertaa 8:24 sneltrein Amsterdamiin.