Sää muuttui syksymyrskyisästä taas lämpimäksi ja aurinkoiseksi. Hyvä homma. Ei sitä olisi vielä jaksanutkaan talvimoodiin siirtyä. Ei silleen että tässä erityisesti ehtisi/jaksaisi säästä nauttia. Pimeässä studiossa on aika sama, minkälainen keli ulkona on.

Sotatarinaani taidan päätyä haastattelemaan perhettä, joka harrastaa toista maailmansotaa. Pukeutuvat univormuihin ja näyttelevät eri kohtalonhetkiä. Keräilevät kaikkea asiaan liittyvää. Perheen isän titteli netissäkin oli yksikönjohtaja sejase. En nyt viitsi tähän alkuperäiskielellä laittaa, jos nekin googlettavat minut kuten minä heidät.

Japan Rail Passit tulivat postissa. Tai siis ne lipukkeet, joita vastaan passit lunastamme Osakassa tai Kiotossa. Tasan kuukauden päästä olemme jo siellä. Vaikea edes kuvitella. Olen katsonut ja uudelleenkatsonut japanileffoja tarkoituksella. Memoirs of a Geisha ja Lost in Translation tässä nyt viimeksi. Vaikka kumpikaan ei ole japanileffa. Ensimmäinen on länsimaisten tekijöiden länsimainen rakkaustarina länsimaisten rakentamissa japanikulisseissa. Toinen on länsimaisten tekijöiden tarina alienaatiosta japanilaisissa kulisseissa. Molemmat lähinnä käyttävät Japania rekvisiittana, mutta Lost in Translation sentään tekee sen rehellisesti, esittämättä mitään muuta, kun taas Memoirs of a Geisha yrittää esittää japanilaista tarinaa piittaamatta pätkääkään autenttisuudesta tai japanilaisesta kulttuurista.

Lost in Translationista olen saanut päähäni, että Tokio - Kioto -shinkansenista voi nähdä Fujin. Tiedä sitten, pitääkö paikkaansa. Kohtahan sen näkee!

Mietin yhä bloginsiirtoa. Kafkikselta sain hommaan skriptit, nyt tarvitaan vielä paikka, joka tarjoaa shelliskriptimahdollisuuden, MySQL:n, paljon tilaa ja paikan, jonne ohjata domaini. Nykyinen one.comimme ei tarjoa shelliä.