Viikonloppu sujuu rauhallisissa merkeissä. Kävimme päivällä shoppailemassa. Minä en kestä vaateshoppailua enkä yleensä pidä uusista vaatteista. Olen ollut samanlainen pienestä pitäen. Aikuistuttua vaateshoppaus on käynyt vielä hankalammaksi, kun koko ei ole koskaan kasvanut aikuismittoihin, mutta vaatetyylin tulisi jo olla jotain muuta kuin lapsilla. Muutama vuosi sitten luovutin täysin, ja sen jälkeen olen taas ostanut kaikki harvat uudet vaatteeni lastenosastoilta.

Tänään löysin vihdoin aivan ihanat sammarit! Tummansiniset, levenevillä lahkeilla, täsmälleen oikea pituus (11-vuotiaiden poikien koko) ja istuvatkin vielä. Hinta kokonaista 16 euroa. Jos kaupassa olisi ollut monta kappaletta jäljellä tätä kokoa, olisin varmaan ostanut ne kaikki. Nyt oli vain yhdet. Unelmasammarit. Pidän näitä, kunnes hajoavat pieniksi langanpätkiksi. (Mikä ehkä hinnan huomioonottaen tapahtuu pikemminkin ennemmin kuin myöhemmin.)

Illalla kävimme vielä uudessa elokuvateatterissa katsomassa Al Goren tähdittämän ilmastonmuutoselokuvan An Inconvenient Truth. Leffan sisällössä ei ollut mitään uutta eurooppalaista mediaa seuraavalle, mutta tehokas pätkä se kyllä oli. Tehty juuri oikealla tavalla suurelle yleisölle. Paljon havainnollistavaa kuvaa ja animaatiota. Tulin leffateatterista kiukkuisena ulos. En itse leffan takia, vaan siksi, että Al Goren näkeminen hätkäyttää miettimään, minkälainen maailma voisi nyt olla, jos Floridassa oltaisiin taannoin laskettu ääniä loppuun asti.