Nyt ei kyllä enää naurata, kun eivät hipshotit taaskaan kelvanneet opettajalle. Nuo aiemmin blogissa esittelemäni kuvat (joissa poikia klompjeissaan ja tyttöjä huiveissaan) ovat kuulemma tylsiä. Koko homma vielä uudelleen. Ja ensi perjantaina pitää olla lopulliset versiot valmiina. Tässä välissä ei myöskään ole aikaa näyttää raakileita opettajalle.

Koko luokka oli kyllä kerrankin jostain yksimielinen: kukaan meistä ei oikein tajua, mitä tämä opettaja haluaa. Ei saisi olla kuvia selkäpuolelta, mutta toisiksi eniten kehuja sai kuva, jossa oli kaksi selkää. Ei saisi kuvata liian kaukaa, koska sitten ei ole kontaktia. Ei saisi kuvata läheltä, sitten se on muka portretti. Kuvissa ei pidä olla lapsia, koska lasten kuvaaminen on liian tylsää. Paitsi että joskus ei olekaan ja silloin se on eri hienoa. Ei pidä olla liian tekemällä tehty, mutta on hienoa, jos kuvasta näkee, että sitä on kovasti tehty. Emmäänytkylläyhtäänymmärrä. Ja open omaa portfoliota vilkaistessa havaitsen, etten pidä hänen street-kuvistaan ollenkaan.. kai tässä on kyse siitä, että maku on vain ihan eri. Harmi vain, että open maulla määritellään minulle arvosana.

Uusiksi menneiden hipshottien lisäksi pitää toteuttaa neljän kuvan sarja, joka kuvaa Nieuw Centrum -aluetta Haagissa, sarja tai yksi kuva aiheesta veiligheit (turvallisuus), toinen sarja tai kuva samasta aiheesta, mutta siten, että se on kuvattu jonkun genren mukaan (dokumentaarinen, mainos tms) ja sitten ehkä vielä kolmas - en ihan ymmärtänyt loppua. Tämä kaikki vain foto introductieta varten, foto techniekissä taas kuvaamme asetelmia eri syvyysterävyyksillä.

Beeldontwikkelingissä yritimme piirtää perspektiivikuvia. Istuin käytävässä ja suttasin viivoja, jotka eivät suostuneet kohtaamaan samassa pisteessä. Oppituntien välillä askartelimme muurkrantin eli seinälehden parissa. Yksi omat artikkelinsa unohtanut tyttö kimitti hilpeänä minulle: "Minä otankin näistä sinun jutuista kaksi kun minulla ei ole omia" ja pyyhälsi liikenteeseen artikkelieni kanssa ennen kuin ehdin suutani avata. No niin kai sitten!

Väsyttää. Ulkoa kuuluu "iiiiiiiii". Siellä on nimittäin tivoli, jonka keskeinen laite on sellainen kauhea ilmassa ihmisiä pää alaspäin pyörittävä helvetinkone. Koetin kuvata ihmisiä tivolissa, mutta sain nuoriso-osastolta sen verran kansainvälisiä käsimerkkejä ja uhkaavia eleitä että päätin jättää vähemmälle.