Meillä näyttää näkyvän viisufinaali kuudelta kanavalta. Itse olisin mielellään katsonut hollanniksi, mutta H halusi BBC1:n, koska ymmärtää silloin selostuksen. Minä pelkään Terry Woganin kuuluisaa ilkeyttä. Hän jo selosti Lordin videon varsin kirpeästi. Ja tuosta ensimmäisestä välileffasta, jossa laivaa laskettiin vesille Suokissa: "These films may mean something but I don't know what", tai jotain sinnepäin.

Bosnia&Herzegovina: Terry: "I told you it'll end badly". Aika tyypillinen itäeurooppaviisu, ei mitenkään vaikuttavaa.

Espanja: "Belt buckles and thrusting trousers". Poikabändi, äklö äklö poikabändi!

Valkovenäjä: nope, that magic just won't start working. Kaverilla on hentoinen ääni.

Terry Wogan avantouinnista: "They do a lot of this in Finland. And there's a lot of deaths."

Irlanti: no tää nyt iskee jonnin verran aina tämä irkkukama. Mutta tuolla tytöllä ei kyllä ole kovin hyvä ääni, tai sitten sitä vain hermostuttaa ihan sikana.

Suomi: No joo. Onhan tämä ihan kiva. Euroviisuksi. Hanna on gootahtanut sitten viime näkemän.
Ihan perusrokkia, joka toki voittaa aina peruseuroviisukaman.

Wogan stagingista: Best I've ever seen.

Voi jeesus, Krisse. Meinasin sanoa, että tuon vitsin ymmärtää vain suomalaiset, mutta sitten H sanoi, että kuka Krisse, ja kävi ilmi, että sen ymmärtää vain osa suomalaisista.

Makedonian tytön hame on lyhentynyt? Slovenian gootti on samassa nahkakorsetissa kuin semifinaaleissakin.

Unkari! Tykkään tykkään tykkään!

Woohoo, pätkä Assemblysta! Mutta noi tyypit tossa on liian kauniita assylaisiksi.

Liettua: mukavan simppeliä kaiken tulishown jälkeen tämäkin. Mutta ei tämä viisu kyllä jää mieleen yhtään.

Wogan suojalkapallosta: "They're a ... different people. I tell you."

Kreikka: määkivä mies ja hötkyileviä tytsyjä liian vähäisissä vaatteissa. Sekä Kreikka että Turkki sheikkaavat, voivat sitten äänestää toisiaan? Tästä tulee mieleen vaisu Ricky Martin.

Kuvaa Tuskasta! Voi loistavaa!!!! "Oh yes, there's a little goth."

Georgia rulettaa. Vaikka onkin kopsannut enemmän kuin hieman Björkiä.

Ruotsin viisu. Ai tää Ark onkin glamia. Herreys 2000-luvulla? Blaa, tätä on kehuttu niin paljon, että odotin jotain mielenkiintoisempaa. Wogan jatkaa lavan ja lavasteiden kehumista.

Kiusallista kyllä nämä ulkkarikanavat eivät ihan totta ymmärrä että Krisse on vitsi. Apua. Piti mennä hetkeksi keittiöön piiloon, myötähäpeäkohtaus yllätti.

Ranska? No, ovat päätelleet että nykyaikana huumorilla pärjää. Ei nyt kehnoin ikinä, mutta no joo. Löytyisiköhän Latvian setien hatuista tällä kertaa pupuja? Venäjän tyttöbändi on yhä ihan tyypillinen... venäläinen tyttöbändi.

Saunassa pyyhkeet päällä? Ei näin!

Saksan swing oli taas sarjassa ihan kiva. Tykkään jotenkin siitä, että lauletaan oman maan kielellä. Se plussaksi sille ja muutamalle muulle. Serbiallekin, jonka biisiä en muuten oikein ymmärrä vieläkään. Liittyyköhän tuo lavatyyli jotenkin biisin sanomaan? Ei voi tietää, ei ole tekstitystä.

Tulihan se joulupukki sieltä. Muumivahvistuksilla. Saatiin se pois alta, hoidettu on!

Mikä prkl toi Ukraina on??? Herrajjesta.

Britannian esityksen perusteella BBC ei halua seuraavan vuoden viisuja riesakseen. Ja Naikkarit teki tuon lentoemokoreografian hauskemmin.

Romanian esityksestä tulee mieleen, kun peruskoulun neljännellä teimme koulun kulttuurikilpailuihin potpurin "Eri maiden tansseja". Mutta se oli varmaan söpömpi show, koska olimme pikkuisia ihmisiä.

Bulgaria on kummempi ja mielenkiintoisempi kuin semeissä jotenkin. Mutta en yhtään tykkää tuon laulajan mitäänsanomattomasta äänestä. Turkin sheikkaus on ihan yhtä borea kuin semeissä.

Kännykät on varmaan jo huomattu Euroopassa, joten laitetaan ne nyt jo taskuun, jookos? Vai sponssasiko Nokia niin vahvasti välileffoja, ettei muu auta kuin ympätä niitä känsiä sinnetänne?

Armenian slovarin herättämä mielikuva: Viimeiset hitaat ruotsinlaivan yökerhossa. Kännisiä toisilleen vieraita keski-ikäisiä nojailee toisiinsa ja huojuu. Välillä sönkötetään jotain hyttien sijainneista.

Moldova: "All together now: Pull your trousers up!"

Joulupukki. Mä meen vessaan.

Hollannin selostaja sanoi just, että kivoja noi juontajat kun improvisoi ja menee juttelemaan faneille. Ei, ne ei ymmärrä Krisseä.

Apocalyptica on ihan jees, mutta miksi tuo setä syö loisteputken?

Wogan yrittää epätoivoisesti selostaa tän homman siten, että kaikki ilkiöt itäeurooppalaiset äänestävät naapurimaitaan, mikä käy koko ajan vaikeammaksi, kun eivät tulokset yhtään näytä siltä. Siis jos länsieurooppalaisia maita ei ole kärkiviisikossa, voisiko se mitenkään johtua siitä, että ne länsieurooppalaiset biisit vain eivät olleet ... kilpailukykyisiä? Kauhea itku Britannian nollasta pisteestä, mutta hei haloo: mitä ne odottivat tuolla lentoemäntäjumpalla? Wogan lyhyesti: "Nillin nillin itäeurooppa, nyyh nyyh epäreilua". Ja sitten kun Belgiakin äänestää vain itäeurooppalaisia, Wogan vaikenee tyystin.

Onko Moldovassa oikeasti pilvenpiirtäjiä vai seisooko tuo setä julisteen edessä?

Noni. Serbia voitti. Biisiä en muista edes nyt, mutta eiköhän ne sen kohta soita. Hyvä produktio, hyvä shou. Itte olisin miinustanut Krissen ja joulupukin, mutta muu oli OK. Ei tarvinnut kovasti myötähävetä!