Tänään oli poikkitaiteellista menoa aamusta iltaan. Meidät randomaissattiin taas ryhmiin, joilla oli eri tehtävät. Oli tarkoitus valmistella esityksiä tai taideteoksia, joilla oli yhteinen teema, ja jotka esiteltäisiin illalla iltajuhlassa. Yhteinen teema oli jostain kumman syystä Kalevala. Joka ryhmälle annettiin pala Kalevalan tarinaa (englanniksi käännettynä, ilman runomittaa) inspiraatioksi, ja sitten vain luomaan.

Minun ryhmäni tehtävä oli valmistaa breakdance-esitys. Kalevalaan emme saaneet sitä oikein nivottua, vaikka kai siinä jotain Joukahaisen uhoa oli. Breakkaaminen oli yllättävän hauskaa ja kävi työstä. Muut ryhmäni jäsenet pomppivat ihan innoissaan koko seitsemisen tuntia treeniä, mutta minun kehno polveni halusi puolivälissä lepoa. Jätin sitten lattialla pyörimisen vähemmälle ja keskityin tarkkailemaan. Tuntui, kuin olisi ollut statisti Famessa: innokkaat taidekoululaiset tanssimassa ja pomppimassa. Tenavat eivät muuten olleet Famesta kuulleetkaan. Niinpä niin.

Muut ryhmät duunasivat Lemminkäiselle, Ainolle ja muille heeboille vaatteita, rakensivat autonrenkaista Tuonelan joutsenta, graffitimaalasivat Väinämöistä, pantomiimailivat Sammon taontaa jne. Illansuussa esitimme produktiomme koko laumalle. Olipa siinä ainakin tuoretta Kalevala-tulkintaa. Hollannikkaat olivat lyhentäneet hankalia nimiä: Lemminkäinen oli Lemmi, Väinämöinen eli Vainamoinen oli Vanni ja Kullervo... no, sanotaan, että tyrskähdin keskellä yleisöä erittäin kuuluvaan nauruun kesken esityksen. Ainoana paikalla olevana suomalaisena sain pitää vitsin kokonaan itselläni.

Olihan se ihan mukavaa leikkiä kokonainen päivä, mutta kohta voitaisiin mielestäni päästä jo asiaan. Vaan ensin on vielä huominen vapaapäivä, torstainen Haag-kierros toisen vuoden opiskelijoiden kanssa ja perjantainen opintomatka Saksaan. Muut menivät Lontooseen ja Pariisiin, me menemme Insel Hombroichiin.