Keskiviikon aikataulu:

 

Kyseessä on ns. Groen licht beoordeling. Omat opettajamme arvioivat, saammeko osallistua loppukokeeseen. Käytännössä vihreällä valolla pääsee loppukokeeseen ja hyvin todennäköisesti valmistuu (koskaan ei tähän mennessä ole tapahtunut sitä, että saisi vihreän valon muttei pääsisi loppukokeesta läpi), punaisella valolla saa palata takaisin koulun penkille ja yrittää uudelleen tammikuussa. Minullehan punavalo olisi katastrofi, koska en voi enää asua Hollannissa tämän kesän jälkeen ilman jotain todella erikoisia järjestelyjä.

Mitä aion näyttää keskiviikkona: yhden 75 cm x 95 cm vedoksen, dummyversion kirjastani, 30x40 -kokoisen dibond-alumiiniprintin, paperivalintoja (on tärkeää näyttää, miten aikoo loppunäyttelyteoksensa materialisoida), ne viisi valmista kirjallisen lopputyön kirjaa, pari maquettea (mikä se on suomeksi?) joissa on näyttelysuunnitelmani 1/40 -skaalassa. Viime päivät ovat siis kuluneet lähinnä askartelun merkeissä. Vanha kunnon Mr. Orc on avustanut skaalaamisessa:

Nyt pitää osoittaa olevansa valmis valmistumaan. Loppukokeessa meitä arvioi sitten talon ulkopuolinen eindexamencommissie.