Vieraat lähtivät tänään ja lienevät jo Helsingissä. Olipa mukavaa; sivuvaikutuksena ääneni on maassa - tuli varmaan puhuttua viitenä päivänä enemmän kuin edeltävinä viikkoina. Olisivat saaneet kauemminkin olla.

Sunnuntaina kävimme Amsterdamissa merenkulkumuseossa (hienoja karttoja ja Amsterdam-laivan näköiskappale, johon pääsi sisään) sekä Anne Frankin talossa. Lisäksi kävelimme hieman keskustassa ja punaisten lyhtyjen alueella. Sade ajoi meidät ensin yhteen kuppilaan ja sitten toiseen. Lopulta luovutimme (sade-me 1-0) ja palasimme Delftiin.

Maanantaina kävimme tutustumassa Rotterdamin keskustaan. Piruankkakauppa oli Eevan pettymykseksi kiinni. Illalla vietimme Delftissä sinterklaasavondia.

Tiistaina menimme Scheveningeniin ja ihme kyllä aurinko paistoi, ainakin muutaman hetken. Meri oli hieno ja valo upea. Keräilimme simpukankuoria. Kävimme vielä palloilemassa Haagissa ja sitten palasimme Delftiin. Yle näytti netin kautta Linnan juhlia, joten pääsimme arvostelemaan pari pukua jo heti suorana. Emme kuitenkaan jääneet sisään istumaan, vaan kävimme syömässä meksikolaista ruokaa ja sen jälkeen De Klompissa maistelemassa kaakaota ja olutta.

Tänään ehdittiin vielä shoppailla Delftissä juustoa ja kukkasipuleita. Eeva ja Ville uskaltautuivat Nieuwe Kerkin torniin, Ida ja minä kävimme vain kirkossa. Prinsenhofin sisäpihalla oli erittäin paikallinen sade. Lounastimme pannukakkuja Stads Pannekoekhuisissa. Saatoin vielä vieraat haikeana Schipholiin ja nyt on aika siirtyä takaisin arkeen - pestä pari koneellista pyykkiä ja lukea huomisen hollanninläksyt.

Kiitoksia vieraille, kylläpä oli mukavaa!