Fillaroin iltakurssille ja törmäsin karnevaaliin. Koulu oli täynnä kemuttavia lapsia juhla-asuissa. Minulle yritettiin myydä lippua (alaovella opettajat joivat Heinekeniä pullosta ja toimivat lipunmyyjinä), mutta selitin, että olen kurssilainen enkä lapsi. Ketään meidän porukasta ei näkynyt, ja luokkahuonekin oli lukossa. Viisi minuuttia alkamisajan jälkeen ope Manon soitti raitiovaunusta ja kertoi olevansa myöhässä. Bertha ja Kani tulivat paikalle, myöhemmin sitten myös Marketa ja Manon. Meitä oli kokonaista neljä kurssilaista ja opettaja. Ei ollut järkeä mennä eteenpäin kielioppiasioissa, joten laitettiin tuolit rinkiin ja juteltiin hollanniksi koko puolitoistatuntinen. Oli kauhean mukavaa, vaikka minulla tuntuvatkin sanat juuttuvan kurkkuun, varsinkin kun piti yhtäkkiä keksiä, miten konditionaalia käytettiinkään menneessä aikamuodossa. "Ik zou boos zijn geweest"..? Mutta tosi hyödyllistä, ja tosi hauskaa. Ope osaa hommansa ja luokan ilmapiiri on vrij gezellig vaikka ei osaisikaan. Minun pitäisi nyt alkaa ilmoittautua kesän NT2 II -kokeeseen, jonka jälkeen voin mennä yliopistoon tms., mutta ilmoittautumisohjeiden ja -materiaalin löytäminen on vähän hemmetin hankalaa. Testaus on jonkun lafkan hoidossa. Heillä on pdf-muotoinen esite webisivulla, mutta tiedosto on rikki. Kun lähetin sähköpostia heidän osoitteeseensa, bounssasi se takaisin, koska osoite ei ole käytössä. Onpa taas hyvin hoidettu homma.

Muuten on tullut seurattua olympialaisia, jääkiekkoäijät ja curlingäijät jyräävät, toivottavasti huomennakin. Meillä on kunnon kisastudio, kun on Eurosport päällä telkkarissa ja NOS:n nettilähetys päällä koneella, voi seurata kahta lajia yhtä aikaa. Naisten taitoluistelun voittaja oli yllätys ainakin minulle, olin varma, että Slutskaya nappaisi kullan, mutta hän haparoikin vapaaohjelmansa. Ja taisi se Cohenkin kerran kaatua. Kulta Japaniin, heidän ensimmäinen mitalinsa näissä kisoissa.

Alussa mainitut karnevaalibileet liittyvät tietenkin siihen, että nyt on karnevaaliaika. Kaupat on koristeltu vappukoristeilla ja torvisoittokunnat harjoittelevat jo. Viikonloppuna on sitten karnevaalin varsinainen alku. Me menemme Maastrichtiin, sillä se on katolisempi kaupunki, ja siellä karnevaalia juhlitaan kunnolla. Muutenkin yksi suosikkikaupungeistani. Historialtaan erittäin mielenkiintoinen, sillä se on roomalaisten perustama ja siis Hollannin vanhin kaupunki, ja siellä on paljon jäänteitä eri ajoilta. Yksi mielenkiintoinen seikka on, että Charles de Batz-Castelmore eli D'Artagnan kuoli Maastrichtissä taistelussa vuonna 1673. Muistaakseni tuosta taistelusta voi lukea Dumas'n kirjasta Muskettisoturien viimeiset urotyöt. (Niin, ja vaikka Dumas fiktiota D'Artagnanista kirjoittikin, oli kyseessä kuitenkin tosiaan ihan oikea muskettisoturi, ja ihan oikea taistelu). Karnevaalipäiväksi on valitettavasti ennustettu kokonaista kolmea lämpöastetta, joten täytynee yrittää mahtua Maastrichtin mukaviin kuppiloihin. Ja jossain se loppuottelukin täytyy nähdä, jos vaikka...