Olimme Wangeilla grillaamassa. Meitä oli Xuhui, Vera, Jiang, Rutger, Wouter, Omar, Kevin, Fabian ja me. Grilliruoan lisäksi söimme leipomiani ruispaloja (joita kehuttiin kovasti) ja kummaa kiinalaista jälkiruokaa, jossa oli kuulemma liljaa ja lootusta. Jälkiruoka kuulemma parantaa ihoa, mikä onkin tarpeen, ja lisäksi tarvitsisin nyt jotain, joka parantaa vatsaa - grillikylki on sen verran harvinainen tuttavuus, että luulen lihansyöntiin tottumattoman mahani protestoivan pari päivää.

H sitten joutui palauttamaan ne silmälasinsa takaisin. Sylinterit ja vahvuudet taisivat olla molemmissa laseissa päin prinkkalaa. Ainakin optikko sai toisella yrittämällä ihan erilaisia lukuja.

(Yli)kehitin purkillisen Ilfordin HP5+ -filkkaa, ja nyt skanneri ei saa siitä mitään järkevää irti. Pitää koettaa vedostella, kunhan pääsykoe on ohi ja ehdin vedostella muutakin kuin portfoliokamaa. Sillä rullalla on muutama otos uudesta upeasta Delftin kaupunginkirjastosta, joka avattiin tällä viikolla. Sepä vasta onkin hieno kirjasto, siis paikallisella mittapuulla. (Suomen kirjastoihin verrattuna siinä ei taida olla mitään kovin erikoista). On paljon tilaa, kirjakahvila, nuorisolle levyosaston vieressä esiintymistila, kuuntelutuoleja, koneita yleisökäyttöön, siirrettäviä hyllyjä, lainaus- ja palautusautomaatit.. On se vaan hieno. Edellisen kirjastotalon nurkasta kasvoikin jo puu läpi.

Stressi alkaa painaa päälle. Pääsykokeet, kursseja, hankalia päätöksiä. Parin viikon päästä pitäisi päättää viimeistään, josko lentelen melkein pallon toiselle puolelle pariksi viikoksi vai lähden Suomeen juhannukseksi. Ekassa vaihtoehdossa ongelmana on se lenteleminen (pitäisikin kirjoittaa joskus blogipostaus aiheesta järjetön fobia). Tokassa vaihtoehdossa on se ongelma, etten pääse kaukomatkalle.