Tämänkertainen flunssanpoikanen ohitse, ja samalla aurinkoinen keli. Nyt on taas tasaisen harmaata, kun pääsen ulos. Kova hinku maailmalle. Katselin Eurolinesin tarjouksia ja yritän keksiä, mihin bussiin sitä itsensä lykkäisi. Nyt kun on ennen pääsykokeita ja staatsexamenia vielä mahis pieneen lomaan. Jonka senkin voi toki käyttää hyvin valokuvaamiseen, tai ainakin niin voi uskotella itselleen. Lauantaina kuitenkin tarkoitus tehdä pienimuotoisempaa matkailua ja käydä joko Utrechtissa tai jossain Belgian lähipaikassa. Kattoo ny. Mutta toukokuussa sitten pidemmälle, ehkä.

Vaan kyllä on helppoa, kun voi vilahdella maasta toiseen. Suomesta se ei niin vain onnistunut. Eikä kaikilta onnistu täälläkään. Eräs tuttavani kertoi tässä, miten hän matkusti aikanaan Eurooppaan. Matkan vaiheissa oli mm. rajanylitystä salaa vuorilla ilman ruokaa ja juomaa, sekä hankalia venematkoja pimeässä. Ja nyt hän ei passittomana, laittomana siirtolaisena paljon matkustele.

Täällä mainostetaan televisiossa kesälomia Helsingissä. Kesäinen Kruununhaka näyttää kovin kotoisalta ja kauniilta. Kesäisyyteen taitaa Suomessa tosin olla vielä aikaa. Täälläkin on kevät kai jotain kuukauden myöhässä, kun ei kukkiakaan vielä pahemmin näy, eikä lämpötila ole viime aikoina kohonnut 10 asteen yläpuolelle.