On se kumma, kun sairasvakuutuksista maksetaan lähemmäs 300 kuussa ja silti on hankala päästä lääkärille. Puhuin aamulla taas puhelimessa assistentin kanssa. Sekään ei alkanut hyvin: "Goedemorgen, spreekt u Engels?" "Nee." Siinähän sitten kuvailtiin oireita korvassa ja muualla hollanniksi, ja kärsimätön assistentti toisessa päässä korjasi ääntämystä. Sain selitettyä, että flunssa, kahdeksan päivää jatkunut, korva kipeä, paljon nuhaa, kuumetta. Täti käski minun soittaa neljältä uudelleen ja sanoi, että voin sitten kertoa samat lääkärille, ja lääkäri sitten soittaa apteekkiin reseptin. Kuulemma ei ole tarpeellista NÄHDÄ sitä kipeätä korvaa.

No. Toivottavasti lääkäri suostuu puhumaan englantia. Asennekysymys; selitettyäni huonolla hollannillani kaikki asiat assistentille ja hänen kerrottua informaationsa minulle, hän toisti osan erinomaisella englannilla, jota hän ei kuitenkaan suostunut itse tilanteessa puhumaan.

Mitenhän sanotaan tukkoinen korva joka ei kuule ihan hyvin?

Omituista tässä mahdollisessa korvatulehduksessa ja muissa viimeaikaisissa korvaoireissani on se, että vaikka kuulen tukossa olevassa korvassa sydämenlyönnit, minua vuodesta 1992 asti vaivannut tinnitus on kadonnut. En ymmärrä, miten se on mahdollista. Aikanaan, kun sitä tutkittiin, ei löydetty varsinaista syytä, ja sanottiin, että minun pitää varautua siihen, ettei se lähde ikinä. Nyt sitten 14 vuoden jälkeen ininä on hävinnyt johonkin. Ehkä se tulee takaisin, kunhan korvani paranee.