Ostin keltaisen Batavukseni käytettynä syyskuussa ja maksoin siitä 125 euroa. Minusta tosi paljon, mutta käytetyt pyörät ovat varsinkin syksyisin kortilla, ja pyörä vaikutti täysinvarustellulta ja hyväkuntoiselta.

Syksyn sateiden myötä ilmeni ensimmäinen vika, joka oli onneksi pieni: dynamo luistaa märällä kelillä, jolloin lamppu ei toimi. No, dynamoita saa femmalla kaupasta - ja ostinkin sellaisen, kunhan poliisisetä oli keskustellut kanssani siitä, mitä laki sanoo valotta kulkevista pyöristä.

Tällä viikolla sitten vasemmanpuoleisen polkimen kampi alkoi ikävästi lonksua. Kiristämisyrityksiin tarvittiin työkalu, jonka senkin sai parilla eurolla. Vaan eipä auttanut. Näyttää siltä, että kammen jengat ovat niinsanotusti entiset, jolloin korjaamiseen tarvitaan uusi kampi. Ja ehkä uusi poljinakseli. Veikkaisin, että tyyriimpi homma.

No, kamala louskohan tuo pyörä on, ei siitä pääse mihinkään. Painaa kuin synti - varmaan kaksi kertaa sen, mitä oma maastopyöräni Suomessa -, on vaihteeton ja kolho. Mutta olisi se nyt tuohon hintaan saanut pari vuotta kestää ilman ihmeempiä remontteja. Nyt on sitten neljä vaihtoehtoa:
  • korjautan Batavuksen jossain kalliilla
  • ostan uuden vastaavan louskon, joka tsägällä leviää sitten helmikuussa
  • ostan uuden pyörän ja maksan paljon rahaa
  • tuon joulun jälkeen oman fillarini Suomesta tänne ja toivon, ettei sitä varasteta