Ihan ensin: blogi ei toki ole salainen. En vain ole pahemmin paassyt sahkopostiini, mista olisin voinut osoitetta jaella. Mutta saa toki laittaa tutuille eteenpain..

Oltiin tanaan taas kunnantalolla jattamassa oleskelulupa-anomuksia ja rekisteroitymassa. Siina meni pieni ikuisuus, mutta virkailija Desiree oli mukava ja tarjosi meille kahvia ja oli muutenkin kovin ystavallinen. Paperia tarvittiin jos jonkinmoista:

  • passit
  • vuokrasopimus
  • syntymatodistus (tai siis sita vastaava virkatodistus)
  • todistus, etta olemme avioliitossa (eli taas virkatodistus)
  • selvitys H:n tyopaikalta

Lopulta saimme kuitenkin hienot tarrat passiin ja olemme nyt sitten rekisteroityneet Delftin asukkaiksi. Varsinaiset oleskeluluvat tulevat maaliskuussa (!) postissa, jos anomukset hyvaksytaan.

Taalla helle jatkuu, oltiin eilenkin Scheveningenissa ja mina vietin erinaisia tunteja kahlaillen ja keraten simpukankuoria. Ison vadin kokoinen sininen meduusa oli ajautunut rantaan, ja pikkulapset kavivat sita ihmettelemassa. Harmi ettei ollut kameraa mukana. Viikonloppuna kaytiin myos Haagin Chinatownissa taas ostoksilla. Tuli mm. ostettua paljon tuotteita, joiden tuotemerkki on "Cock". Oli siina kookosmaitopurkissakin pieni kukon kuva...

Tanaan olin tosi turisti ja kavin seka Nieuwe Kerkissa etta Oude Kerkissa. Lonely Planetin Alankomaat-opaskirja on muuten tosi syvalta, siina on mm. Delftin kohdalla kuva Nieuwe Kerkista kuvatekstilla "Oude Kerk". Mutta pahempaa on, etta siina annetaan vaaraa informaatiota strippenkaartin oikeaoppisesta kaytosta, ja sepa voi johtaa ongelmiin, jos tulee tarkastaja.

Mutta kuitenkin. Kavin kummassakin kirkossa. Tuohon uudempaan on kuopattu Hollannin kuninkaalliset Vilhelm Oranialaisesta lahtien ja vanhemmassa taas on leposijan saanut Vermeer. Vilhelm Oranialainen murhattiin meidan kadulla (muutaman talon paassa) 10. heinakuuta 1584. Luodinreiat ovat yha esilla. Kirkot olivat varsin koristelemattomia eli kai sitten tosi protestanttisia.

Eipa tassa kai muuta. Paitsi etta pitaa asian vieresta sanoa, etta hyva kun tuli aikoinaan kaytya New Orleansissa. Nyt sitakaan ei enaa ole.