Olen nyt viimeiset kolme tuntia yrittänyt saada puhelimeni firmwarea päivitettyä Nokia Software Updaterilla. Ensin toki käynnistin yhden koneen nurkalla vielä majailevan XP:n (Nokia ei toki tarjoa NSU:ta Linuxille tahi Macille, vaan versio on olemassa ainoastaan Windowsille) ja päivitin itse NSU:n uusimpaan versioon (aikaisempi versio ei itse asiassa edes suostunut ennen päivitystä toimimaan). Ajuripäivityksen jälkeen softa suostuu tunnistamaan puhelimeni (Nokia E65), kun se on kytketty USB-piuhalla koneeseen. NSU ilmoittaa, että minulle on softapäivitys olemassa, ja aloittaa päivityksen latauksen verkosta. Alussa lataus etenee hyvin hitaasti, mutta nopeutuu sitten. Kunnes noin 43 megatavun kohdalla vauhti hyytyy ja tulee virheilmoitus.

Virheilmoitus ei toki ole joka yrityksellä samanlainen, eikä sen saapumiskohtakaan ole sama. Välillä pääsen 54 megaan (koko tiedoston koko on 59 megaa), välillä vain 42 megaan. Virheilmoitukset tähän mennessä ovat Software update failed, Network connection error, There is no update for your phone tms (erityisen hassua, kun se update on jo kerran tunnistettu ja laitettu lataukseen). Oma verkko toimii erinomaisesti.

Uudelleenyrityksistä joka toinen onnistuu pääsemään tiedoston uudelleenlataukseen asti, joka toinen taas hukkaa yhteyden puhelimeen, jolloin joudun irrottamaan USB-kaapelin ja kytkemään sen uudelleen. Aika vakuuttavaa toimintaa, varsinkin kun firmispäivityksen epäonnistuminen voi pahimmillaan johtaa puhelimen totaalimykistymiseen.

Miksi sitten edes vaivautua? No, tällä nuubialaisella on mukava tapa tipahtaa pois verkosta, kun se yrittää siirtyä 3G-verkosta GSM-verkkoon tai toisin päin. Vielä mukavampaa on, että se ei mitenkään ilmaise olevansa verkon ulkopuolella. Näytössä näkyvät täydet täpät. Viime viikolla on kaksi kertaa käynyt niin, että puhelin on herättänyt minut aamuyöllä ilmoittaakseen vastaajaan tulleista viesteistä; joku on päivällä yrittänyt tavoittaa, mutta puhelimeni on ollut locked-out-syndroomassaan tuntikausia ja havahtunut vasta yöllä. Toiveissa on, että firmispäivitys korjaisi edes tämän ongelman.

Mutta ei siitä firmispäivityksestäkään nyt kyllä näytä tulevan yhtään mitään. Netistä löytyy kohtalontovereita, vaan ei ratkaisua.

Edit: No nyt se päivittää. Pidätän hengitystäni ja muutun siniseksi.

Edit 2: Haha, päivittyi, ja varmuuskopsukin meni takaisin puhelimeen suht kiltisti. Nyt vain odottelemaan, josko uusi firmis korjasi vanhat vaivat ja/tai toi uusia. Täytyy kyllä sanoa, että harvinaisen hankala prosessi oli hän.