Nopea välikommentti tässä samalla kun setvin eilisen kuvamatskua ja koetan rakentaa pienoismallia huomisen näyttelysuunnitteluarvosteluun.

Muistaako joku sen viimevuotisen tuskatehtävämme, jossa piti kopioida studiossa täydellisesti asetelma, jossa oli kasa tomaatteja korissa? Välineenä tekninen kamera ja värifilmi. Jouduimme lopulta toistamaan homman kolme kertaa (ja joka kerralla meni kokonainen studiopäivä), koska aina oli jotain jäänyt huomiotta. No, nykyiset kakkosluokkalaiset ratkaisevat ongelmaa toisin. Minulle soitti tänään yksi, joka olisi halunnut ostaa viimevuotiset negatiivini. Olisi sitten käyttänyt niitä ominaan. Häntä kun ei kiinnosta eikä huvita tehdä tuollaista tehtävää.

No ei meitäkään viime vuonna olisi huvittanut, mutta tulipahan tehtyä - ja ko. tehtävästä opin loppujenlopuksi ihan älyttömän paljon; havaintokykyä, tarkkaavaisuutta, studiovalaistusta, heijastuksia, värikontrollia.. ja kärsivällisyyttä. Oma lopputulokseni ei ollut täydellinen, mutta se oli kuitenkin kovan työn takana.

En myynyt negoja. Ei olisi varmaan mennyt kaupaksikaan, minun kun ei tosiaan ollut täydellinen tulos ja nämä kersat haluavat huijatessaankin vain huippulaatua..