Note to self: jos ruokapaikka on tosi törkyinen, ei siellä kannata syödä, vaikka pizza olisikin halpaa. Nimimerkillä ruokamyrkytysoireinen Zuid-Hollandista. Tosin voi tämä toki olla joku vatsaflunssakin, mutta ajoituksellisesti sattuu vain niin hyvin yhteen tuon maailman likaisin pizzeria -kokemuksen kanssa.

Vatsa on siis kipeä, ja pysyttelen tiiviisti mukavuuslaitoksen lähettyvillä. Ehkäpä tämä tästä parin päivän sisällä helpottaa. Syytä olisi.

Mielenkiintoisempia uutisia: ministerit riitelevät lisäjoukkojen lähettämisestä Afganistaniin. D66 vastustaa, Balkenende tietenkin kannattaa. Ja Paul Bremer käy muistuttamassa hollantilaisia siitä, kuinka tärkeä onkaan War on Terra.

Saksan rajan lähellä taas kaadetaan metsää, jotta NATO-tukikohdalla olisi turvallisempi olo. Paikalliset aktivistit kiinnittivät itsensä kettingeillä puihin, mutta joutuivat jo väistymään.

Hallitus on päättänyt pitää Hollannin ainoan ydinvoimalan käynnissä vuoteen 2033.

Schipholiin suunnitellaan desinfiointialtaita, joiden kautta Turkista tulevat matkustajat joutuvat kävelemään, jotta lintuinfluenssa ei pääse hiipimään maahan jonkun kengänpohjassa. Minusta vaikutti siltä, että iso osa turkkilaisista kulkee bussilla. Lisäksi kannattaisi ehkä miettiä sitäkin, että kohta muuttolinnut kulkevat taas maan läpi ja joka kaupungissa on yhä pusikot ja takapihat täynnä hobbykippejä (hobbykip = harrastuskana). Hobbykipithän määrättiin sisään jo tuossa marraskuussa, mutta ei kukaan ainakaan täälläpäin sitä määräystä totellut.

Olen lueskellut hollanninkielisiä Tinttejä ja huomaan, että niitä pystyn jo ihan hyvin lukemaan. Välillä pitää tarkistaa sana sanakirjasta, mutta kärryillä pysyy ilmankin. Seuraavaksi varmaan jotain tuttuja lastenkirjoja ja sitten Agatha Christietä tms. Luetunymmärtäminen siis edistyy, mutta kuullunymmärtäminen ei niin kovasti; eilenkin kirjastossa täti kysyi, josko kirjastokorttini saisi uudistaa viivakoodilla, ja minä jouduin pyytämään "Kunt u dat in het Engels herhalen alstublieft..?"