Käytiin kurssilaisten kera De Klompissa muutamalla olusella. Latinot kehtasivat pienen neuvottelun jälkeen kysäistä, josko on totta, että suomalaiset istuvat alasti kuumissa huoneissa.

Opettajamme ei osannut kertoa mitään perinteisistä hollantilaisista jouluruoista. Monet kuulemma syövät jouluna fondueta. (Keppiä! Pallo jalkaan ja järveen!)

Uutena vuotena vanhat joulukuuset (joita muuten myydään jo Brabantse Turfmarktilla) kerätään Nieuwe Plantagelle ja niistä tehdään kokko. Kaikki ampuvat ilotulitusraketteja, niin paljon, että maa on uudenvuodenpäivänä punaisena. Ei tosin kuulemma verestä vaan rakettien kääreistä.

Meidän piti tunnilla keskustella neljän ryhmissä matkustuskokemuksistamme, ja opettajaa nauratti, kun kaikkien keskustelut kääntyivät ruokaan - mitä erikoista siellä syötiin, mitä se maksoi, miltä se maistui. Illalla sitten pubissa mietittiin, että hollantilaiset eivät kiinnitä niin paljon huomiota ruokaan, kun taas eteläeurooppalaiset ja jotkut ruokasnobit suomalaiset voisivat keskustella aterioista vaikka kuinka kauan.