H selaa kiipeilykirjoja ja Alppien karttoja, tekee sata vatsalihasta päivässä, fillaroi, vetää leukaa ja seinäkiipeilee. Talviuniaika siis ohi ja nyt häämöttävät edessä kesä ja vuoret. Minä taas tutkailen Pariisin metrokarttaa - perjantaina sinne! Lupailevat sateista mutta lämmintä. Minkä takin sitä ottaisi? Ei sitä nyt Pariisiin missään goretexissa kuitenkaan kehtaa, vaikka pysyisikin kuivana paremmin.

Kävimme viikonloppuna Hoek van Hollandissa katsomassa dyynejä ja laivoja. Tukka meinasi irrota kovassa tuulessa, ja fotaukseenkaan keli ei ollut paras mahdollinen. Tein jotain hassuja hiekkakuvia.

Strand

Sekä treenasin täytesalaman käyttöä.

Radar

Ja ei, kamerastani ei ole punainen väri lopussa, feidasin vähän fotoshopissa jotta sain haluamani 70-lukulaisen haalistuneen tunnelman.

Tällä viikolla enää yksi oppitunti, huomisen portrettiretusointiopetus. Tai olisi sitä koulua perjantainakin, mutta lintsaan. Junassa on pakko kirjoittaa fototekniikan lopputyön konseptia ja pähkäillä julisteprojektia.* Lisäksi pitää miettiä, kenestä ottaisi studioportretin ja miten. Asetelmatyö onneksi meni läpi, joten sitä ei tarvitse enää uusia.

* Teemme julisteita Haagin kaupungin julistegalleriaa varten. Ko. galleria on Grote Marktin alla raitiovaunuasemalla. Teemana on vrijheid eli vapaus. Vapaasti on assosioitava, kliseitä on kartettava, mutta samalla pitää pyrkiä mahdollisimman nopeasti ymmärrettävään ja selkeään kuvaan.