Junailin Regiksen hangista Delftin sateeseen. Regensburgissa tuli oltua 2,5 viikkoa, jotka käytin lähinnä lepäämiseen. Oli kovin mukavaa viettää koti-iltoja ja hengata H:n kanssa. Normiarki on sen verran harvinaista nyt että se on ihan herkkua. Regis oli kiva, erittäin luminen, erittäin hiljainen. Kaksi miinusta: kaupat ovat huonosti auki (sunnuntaisin auki saa olla vain aseman Norma, ja sielläkin asioidessa pitää näyttää junalippu jotta saa ostaa jotain! Että se siitä 'sivistyneestä maailmasta', johon Suomi muka liittyi aukioloajat vapauttaessaan) ja eilen baarista kävellessämme huomasimme, että joku oli tuhrinut hakaristejä ja ikäviä iskulauseita seiniin. Mikä hätkäyttää Saksassa jotenkin enemmän kuin muualla.

H pääsee nyt takaisin omaan arkeensa; minun kanssani miesparka joutui viettämään huonoa elämää, eli pelaamaan korttia ja käymään kaksi (!) kertaa baarissa. Nytpä hän saa taas viettää iltoja omaan tyyliinsä, eli juoksemalla hangessa ja hyppimällä seinillä. (Omat harrastukset ja menot tuppaavat jäämään molemmilla vähemmälle tai pois silloin harvoin kun päästään yhdessä hengaamaan.)

Mietin ylimielisenä aamulla junassa että kymmenisen vuotta sitten olisi vielä ollut Tosi Iso Juttu matkustaa Keski-Euroopan läpi junassa, ja nyt se on jo ihan rutiinia. Mutta sitten tultiin Reininjokilaaksoon ja ikkunasta näkyi Bingen ja Lorelein kivi ja vanhoja satulinnoja ja vaikka olen ko. reittiä kulkenut muutaman kerran, liimautui nenuni junanikkunaan ja päässä soi että "hei mä pääsen oikeasti näkemään tällaisia juttuja!" Vastapäätä istunutta tätiä nauratti, kun olin niin innoissani maisemasta.

Ai niin, kolmas miinuspiste Regikselle, tai oikeastaan koko saksankieliselle Euroopalle: dubbaus! On hirveä, hirveä synti dubata Tyttökullat. Joo, tuli katsottua telkkariakin pitkästä aikaa...