Hamsterin kuulumisia kyseltiin. Koetan ottaa uusia kuviakin tässä viikonloppuna vaikka.

No, Savu on kasvanut aivan hurjaa vauhtia ja on nyt jo paljon isompi kääpiö. Rohkea se on yhä, kävelee kädelle, kun käden lykkää dunaan, ja kurottelee aina kohti, jos huomaa jonkun olevan lähellä. Ei pure, paitsi jos luulee sormea herkkupalaksi. Herkkupaloista parhaimmat ovat kukkakaalipalat, auringonkukansiemenet ja hasselpähkinät. Pähkinöiden suhteen olemme hemmotelleet hamsua liikaa auttamalla kuoren avaamisessa; eilen, kun laitoimme avaamattoman terraan, ei parka saanut sen kanssa oikein mitään aikaiseksi. Piti sitten vähän auttaa. Proteiinipitoista ruokaakin pitäisi aina välillä tarjota, mutta siitä Savu ei oikein piittaa. Ei tykkää kissanruoasta, ei kananmunasta, ei jugurtista, ei kalasta. Nirso otus.

Savu jyrsii tosi vähän. Sillä on wc-paperihylsyjä ja puukeppejä jyrsittävänä, mutta ei se niihin kokeile hampaitaan. Sen sijaan yhtä muovikuppia se yritti nakertaa, mutta onneksi huomasin ja nappasin pois. Muovi kun ei taida olla kovin hyväksi. Näkkileipää se kyllä pureksii, mutta enemmänkin saisi jyrsiä, ettei tule hampaiden liikakasvua. Kynsien liikakasvua oli jo, ja leikkasimme pikkuisen hamsun pikkuiset kynnet kynsisaksilla. Oli hieman hankalaa.

Lempipuuha lienee juoksupyörässä juoksu. Ekan juoksupyörän se onkin nyt kuukaudessa saanut kulutettua. Välillä otamme pyörän pois, ettei mene touhu ihan maaniseksi. Silloin se juoksentelee wc-hylsytunneleissa ja kaivaa käytäviä puruun. Sillä on myös oma kylpyastia, jossa on kylpyhiekkaa, mutta ei se oikein tunnu tajuavan sen päälle. Vessa-asiat Savu hoitaa nukkumakämpässään, minkä kuvittelisi olevan sille itselleen inhottavaa, mutta ei kai sitten. Häkin siivous tapahtuu joka tiistai, jolloin henkilökunta (=me) putsaa dunan ja vaihtaa tuoreet purut ja kylpyhiekat. Vesi ja tuoreruoka vaihdetaan joka päivä, kuivamuonaa lisätään noin joka kolmas päivä. Dunan ulkopuolella Savu hengaa joka päivä pariin kolmeen otteeseen, tietysti hyvin tarkassa vartioinnissa.

Hyvä pieni ötökkä se on. Pieneläimet lisäävät elämänlaatua.