Vaan nyt kun olen tarkemmin tutustunut tähän ehdotettuun asuntoon, niin enpä olekaan ihan niin innoissani. H. tyypilliseen tapaansa kävi vilkaisemassa, että katto ja seinät, kyl se riittää, mutta minun kriteerini taitavat olla vähän korkeammat. Ensinnäkin ko. kämppä on pieni, alle 40 neliötä. Nyt kun ollaan vuosikausia jo asuttu yli 60 neliössä (ja kerätty sitä vastaava määrä roinaa), ei oikein innosta ihan pikkuruiseen asuntoon muutto. Toisekseen, asunnon ikkunat ovat porttikäytävään ja sisäpihalle, makuuhuoneesta pelkästään porttikäytävään. Ei hyvä, en tykkää, jos muut asukkaat nojailevat röökillä käydessään makuuhuoneeni ikkunaan, enkä varsinkaan tykkää siitä, että valoa ei tule sisään sitten yhtään.

Myöskin kuvien perusteella kämppä vaikuttaa tässä vaiheessa olevan aivan hävityksenkauhistuksena. Vuokranantaja lupailee, että remppa on valmis 15.8., mutta kun kuvia katsoo, niin ihmetyttää, että kuinka sellainen aikataulu voisi edes pitää. Siellä kun ei nyt ole yhtään mitään valmiina. Luvattu on pesukoneet ja hellat ja lautalattiat, mutta nyt asunto on lähinnä huonokuntoinen betonikuutio, jossa riippuu vanhoja putkia ja sähköjohtoja.

Vaihtoehdot taitavat siis olla tässä:
  • pidämme peukkuja ja uskomme vakaasti, että kyllä siitä ihan hieno tulee, ja muutamme sinne - mutta entä jos asunto ei valmistukaan, niin mihin kummaan tungemme konttimme ja itsemme sitten elokuussa?
  • etsimme vielä jotain toista asuntoa
  • varaudumme muuttamaan tuohon, mutta varaudumme muuttamaan sitten Delftin sisällä muualle, jos tuo tosiaan osoittautuu ihan onnettomaksi tapaukseksi
Tulipa taas todistettua, että pitäisi itse olla mukana tällaisissa asioissa, kuten asunnon katsomisessa. Käytännön asiat kun eivät ole tuon rakkaan puolisoni vahvuus..

Muuta: Nederlands voor buitenlanders alkaa 17.9., toivottavasti pääsen kurssille.