Pari viikkoa sitten uutisissa oli iso kohu: ministeri Rita Verdonkia kohti oli ammuttu! Siirtolais- ja integraatioasioista vastaavan ministerin ikkunassa oli särö, joka oli "aivan varmasti" luodin tekemä. Poliitikot antoivat pöyristyneinä lausuntoja, puhuttiin demokratian olevan vaarassa, ja nettipalstoilla arvuuteltiin, että minkähänvärinen tekijä tällä kertaa on kyseessä. Verdonk on erittäin epäsuosittu maahanmuuttajien parissa, mutta kuulemma varsin suosittu keskiluokkaisten, valkoihoisten hollantilaisten keskuudessa.

Asiaa pyöriteltiin mediassa muutama päivä, kunnes kävi ilmi, että poliisin mukaan ikkunassa oleva särö ei todellakaan ole luodinreikä. Pelkkä tavallinen särö. Jupakka katosi pian otsikoista, mutta viime päivinä poliisi on poistanut taloista Rita Verdonkia kritisoivia julisteita. Julisteissa syytetään Verdonkia varsin suorasanaisesti piittaamattomuudesta taannoisessa Schipholin pakolaissellin palossa, jossa 11 palautusta odottavaa ulkomaalaista paloi kuoliaaksi. Suorasanaiset poliittiset julisteet ovat kuitenkin täällä ihan yleinen ilmiö, ja vaikuttaakin, että Verdonk hengenvaarassa -hysteria on vaikuttanut poliisin toimiin.

Eikä seuraava poliittisen murhan uhri sitten tainnutkaan olla oikeistolaispoliitikko, eikä siirtolaisvastainen. Eilen illalla Nijmegenissä vasemmistolainen paikallispoliitikko ja aktivisti Louis Sévèke sai surmansa, kun tuntematon henkilö ampui häntä kaksi kertaa päähän. Sévèke on kampanjoinut poliisin väärinkäytöksiä vastaan sekä kirjoittanut kohutun artikkelin Hollannin tiedustelupalvelun yhteyksistä  'Hofstadgroep'-terroristiryhmittymään.

Saapa nähdä, mitä tästä kaikesta seuraa.