Näyttää siltä, että kiireinen syksy muuttuu infernaalisen kiireiseksi syksyksi. Eräs erinomainen valokuvaaja nimeltä Jan Banning haluaa palkata minut assistentikseen projektiin, joka toteutetaan Amsterdamin Rijksmuseumissa loka-marraskuussa. Homman nimenä on tehdä kirja Rijksmuseumista ja sen kunnostusprojektista ja niistä ihmisistä, jotka siellä työskentelevät. Menen ensi maanantaina keskustelemaan proggiksesta, työt taas alkanevat ensi viikon perjantaina. Tarkoitus on siis työskennellä A'damissa maanantait ja perjantait, muut päivät minulla onkin koulua. Jos saan koulun kanssa sovittua ko. proggiksesta sopivat opintopistemäärät, jätän kiireisiin vedoten sen kivan elektroniikkakurssin keskiviikolta pois, jotta voin tuolloin viedä omaa projektiani eteenpäin.

Hra Banning tarjoaisi todennäköisesti minulle myös harjoittelupaikan kevääksi. Mikä tarkoittaisi seuraavia asioita: a) en olisi lähdössä Suomeen kevääksi b) saisin loistavaa opetusta hyvän valokuvaajan oppipoikana c) joutuisin muuttamaan pikapuoliin halvempaan kämppään ja todennäköisesti Delftistä jonnekin, josta on helppo matka Utrechtiin. Tässä on nyt hetki aikaa miettiä.

Banning on kuvaajana mielenkiintoinen. Hän tekee lähinnä pitkiä dokumentaarisia projekteja, joita yhdistävät teemat valta, politiikka ja historia. Tänään keskustellessamme hän olikin sitä mieltä, että minun aiemmat opintoni ja kiinnostuksenkohteeni sopivat hänen projekteihinsa varsin hyvin.

H on vielä kotona, mutta lähtee torstaina Regensburgiin aloittamaan postdocinsa. Siinä tulee olemaan totuttelua - olemme olleet hyvin tiiviisti yhdessä kesäkuun alusta asti. Onpa hällä kuitenkin sitten mielekästä työtä. Viimeiset 2 viikkoa miäs on ollut Tetris-koukussa.

Meillä kävi tänään valokuvaajia kuvaamassa taloa. Delftin uuden aseman ja junatunnelin työmaa saattaa aiheuttaa halkeamia lähistön taloihin ja siksi halusivat nyt ottaa "ennen" -kuvat. Aseman vieressä ollut talorivistö on hajotettu maan tasalle viime viikolla. Vähän sääli. Bacinol menee kai matalaksi ensi viikolla, ja Delftin asemanseudun ilme ei kohta ole ollenkaan entisensä.