Saimme viimein aikaiseksi lähteä Rotterdamin eläintarhaan katsomaan pikkupandoja. Se ainakin oli tarkoitus. Saavuimme Blijdorpiin iltapäivällä ja aloitimme harhailun. Eläintarha on hieno ja iso ja eläinystävällinen, mutta sen opasteet eivät ole kovin kummoisia. Selkeän kartan sijasta on jotain yleisiä symboleita tyyliin "kissaeläimiä ja muita sensellaisia" tjsp. Ostimme oppaan, jossa sijainteja ei kerrottu. Eksyimme siis kauas pandoista.

Prairie Dog

Kuvassa preeriakoira.


Mikä taisikin olla onneksi, sillä pandojen vieressä asuvat gorillat. Kuljimme kaikessa rauhassa gorilla-aluetta kohti, kun huomioni kiinnitti iiiiso lauma ihmisiä, joka tuli sieltäpäin pois. Olin kuulevinani erään naisen sanovan "Er is een gorilla los", mutta veikkasin, että minun täytyi kuulla väärin, ja taisin sanoa niin ääneenkin. Kohta meidät pysäytti pelokkaan näköinen eläintarhatyöntekijä, joka sanoi, että nyt täytyy lähteä poispäin, on hyvin vaarallinen tilanne. Minä kyselin lisätietoja, ja hän kertoi, että gorilla oli päässyt vapaaksi ja riehui lähistöllä. Jostain syystä alkoi naurattaa, ja kyselin sitten "echt waar?" kunnes meidät hätistettiin syrjemmälle. Poliiseja alkoi tulla paikalle.

Police

Kuvassa yrmyt poliisit suojelevat meitä viidakon pedolta.

Ensin jengiä kulki sinnetänne aika kaoottisesti, ja jotkut pääsivät palailemaan kaikessa rauhassa vaara-alueellekin, mutta lopulta poliisit hätistivät meidät ensin tarhan toiseen osaan ja lopulta pois koko eläintarhasta. Mediheli kaarsi paikalle.

Eläintarhan ulkopuolella oli paljon poliisiautoja ja ulkolähetysautoja. RTL:n uutiset teki uutisjuttua, ja ihmiset kyynärpäätaktikoivat toisiaan päästäkseen kuvaan.

RTL Nieuws

Kuvassa RTL:n uutistoimittaja treenaa hymyä.

Eläintarhasetä vaihtoi tämänpäiväisiä lippuja vapaalippuihin.

Selailimme joutessamme ostamaamme eläintarhaopasta. Gorilloista mainittiin, että "een smalle gracht maakt het mogelijk om op slechts enkele meters afstand van de dieren te komen". Niinpä, sen pienen erottavan kanavan yli oli urosgorilla loikannut. Neljä ihmistä loukkaantui ja yhden ravintolan sisustus meni uusiksi, kun gorilla päätti käydä kääntymässä.

Itse eläin saarrettiin rauhallisesti omalle alueelleen ja tainnutettiin sitten nuolella. Sitten se kuljetettiin omalle puolelleen kanavaa. Jos tämä olisi tapahtunut Suomessa, se olisi varmaan metsästetty hengiltä helikopterista.

Eläinkuvien sijasta sain siis tänään kuvia poliiseista ja uutistoimittajista.