Kakkoskurssilla mennään vinhaa vauhtia eteenpäin. Kauan asuneilla ei tunnu olevan vaikeuksia, mutta meidän muutaman syksyllä tulleen pitää tehdä selvästi enemmän töitä kuin ennen. Nyt pitäisi opetella muunmuassa passiivi, ja kerrata yhä vaan ykköskurssin sanastoa. Muuten putoaa turhan äkkiä kärryiltä.

Tänään oli hieman pokkavaikeuksia, kun ensin yhden tytön nimeksi osoittautui Kani ja sitten seuraavan Karitsa. Kirjoitusmuodoista minulla ei ole käsitystä vielä, mutta noin ne tosiaan lausutaan.

Lämpötila on noin 10 astetta plussan puolella ja on kovin sumuista. Ajoin tänään sumussa harhaan ja eksyin pyöräilemään muutamaksi minuutiksi samanlaisten matalien tiilitalojen viidakkoon. Viikonloppuna on kuulemma kylmenemässä, mutta tuskin päästään sentään niihin lukemiin, mistä Suomessa nyt nautitaan.

Rotterdamin filmifestivaalin elokuvaluettelo on julkaistu, ja viikonloppuna pitäisikin käydä ostamassa kasa leffalippuja. Kitano Takeshin uusin on tekstitetty vain hollanniksi, joten sitä tuskin kannattaa käydä katsomassa. Suomalaisesta tuotannosta esillä on Paha maa ja pari lyhäriä.

Ennen leffalippujen ostamista täytyy tosin käydä hoitamassa tärkein, eli äänestämässä. Lauantaina on viimeinen ulkomaalaisten ennakkoäänestyspäivä.