Fotailin viikon Suomessa. Lisäksi vietin tietysti aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Oli hienoa. Siskontyttö ei vierastanut, vaan tuli kainaloon.

Kuvasin Pasilassa ja Merihaassa. Aika randomilla vielä, ilman suurta suunnitelmaa. Tänään joku viime viikolla äitini kanssa käyty keskustelu ja jokin, mitä joku sanoi werkschouwssa herätti assosiaation; kun kuvasin niitä Pasilan käytöstä poistettuja suihkulähteitä, kuvasinko minä ehkä samalla pohjoismaisen hyvinvointivaltion raunioita? Sen ajan, jolloin lähiöissäkin oli toimivia suihkulähteitä ja tenniskenttiä, ja köyhätkin pääsivät lomalle.

Tätä pitää miettiä vielä. Voin olla hakoteillä. Mutta on se totta, että 70-luvulla syntyneenä ja 80-luvulla lähiössä kasvaneena minut on kasvatettu ihan eri maailmaan kuin missä nyt elän. Eri arvoihin myös. Minusta parempiin. Tiedä sitten, minkälainen määrä jonkinlaista pohjoismaiden versiota ostalgiasta tässä on mukana.

Huomasin muuten myös, että vanhempieni rappukäytävän kattoikkuna ja hajautettu, valkoisesta pinnasta heijastettu salama tekevät hiton hyvät portrettivalo-olosuhteet. 

Nyt on taas koulukuvioita ja hollantikuvioita. Wilders pompottaa hallitusta mielensä mukaan; en tiedä, onko joku jo piirtänyt itsestäänselvän pilakuvan, jossa hallitus on narunukke (mikä se sana oikeasti on?). Rutte jo yritti kosiskella demareita, että voisitteko pliiiiis äänestää meidän kanssa silloin, kun Wildersin porukat eivät olekaan hallituksen kannalla, mutta Cohen tylytti ihan oikein että hei joku raja.

H tulee perjantaina tänne ja minulla on vapaaviikonloppu. Mietittiin, josko mentäisiin katsomaan Haagin japanilaisen puutarhan mahdollista ruskaa, mutta mun pitäisi ensin parantua. Tänään osallistuin werkschouwhun 37.9 asteen kuumeessa. Onkos tämä nyt neljäs tauti tänä vuonna?