- Puolitoista kiloa tomaatteja kaltattuna + pilkottuna
- 2 sipulia silputtuna
- 6 valkosipulinkynttä silputtuna
- Puoli litraa vettä + kanaliemikuutio
- 1 pikkupurkki tomaattipyrettä
- 2 rkl jauhoja
- 1 tl kurkumaa
- 1,5 tl korianteria
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl chilijauhetta
- Ruokakermaa
- Tuoretta korianteria

Freesasin sipulit öljyssä + lisäsin mausteet. Lisäsin pyreen + jauhot + valkosipulit ja sitten tomaatit ja kanaliemen. Keittelin tunnin verran, annoin jäähtyä ja laitoin jääkaappiin. Seuraavana päivänä kuumensin keiton + lisäsin ruokakermaa + silppusin päälle tuoretta korianteria. Hyvää oli!

Nyt kiehuvat kattilassa luumut. Kohta soseutan ja sitten H saa paistaa joulutorttuja.