Lauantaina kiroiltuamme Casemalle menimme keskustaan kiroilemaan puhelinliittymakauppiaalle, joka ei vielakaan halunnut kaupata meille liittymia, kun taas puuttui yksi tarvittava paperi. Talla kertaa tiliote, joka oli kylla otettu nettipankista - piti kelvata, mutta ei sitten tietenkaan kelvannutkaan. Minulta paloivat hihat sen verran, etta lahdin kavelylle ja H. jai puhelinkauppaan tasan puoleksitoista tunniksi setvimaan asiaa.

Ilmassa oli kuitenkin suuren urheilujuhlan tuntua, silla oli Delftin kumiankkakisojen aika. Molslaanin kanavan yhden sillan kohdalla oli lahto ja toisen sillan kohdalla maali. Lahtohetken koittaessa klo 14 kipattiin nosturista tuhansia kylpyankkoja kanavaan, ja markapukuiset miehet sohivat niita eteenpain suht seisovassa vedessa. Noin puolen tunnin  h i t a a n  etenemisen jalkeen voittaja-ankka ylitti maaliviivan. Palkintona oli matka Pariisin Disneylandiin, oletettavasti ankan lisaksi myos sen omistajalle. Kuvia seuraa, kunhan saadaan ehka joskus se netti.

Muokkaus: Tässä kuva kumiankkojen armadasta matkalla kohti maaliviivaa. Veden vihreys johtuu jostain omituisesta levästä.

10122.jpg

Jotain hyotya puhelinfirmassa kaynnista sentaan oli, silla saatiin ostettua prepaid-simmi, jolla soittaa Suomeen suht halvalla. 12 senttia / min lankaliittymaan ja 34 senttia / min kannykkaan. (Harmi, etta lankaliittymat alkavat olla Suomessa harvassa). Paasinkin sitten juttelemaan puhelimessa mummon, vaarin, aidin ja siskon kanssa. Piristi kylla tosi paljon, on aikamoinen ikava ihmisia.

Illalla kaytiin lisaksi tivolissa, joka on vallannut Marktin kokonaan.

Sunnuntaina fillaroin Stanislascollegelle, missa minulla alkaa viikon paasta se hollannin intensiivikurssi. 10 minuutin matka pyoralla, ei paha. Kaytiin lisaksi loytamassa uimahalli, mutta ei sitten menty, kun siella oli nudistipaiva.

Lisaa omituisia ilmioita: satkatupakka on taalla nimeltaan "shag". Odotan sita, kun joku englanninkielinen turisti pyytaa AlbertHeijnin kassatytolta, etta "Can I have a shag, please?"