Jihuu, olipa kivan paljon kommentteja! Talla kertaa istun Delftin teknillisen korkeakoulun kirjastossa aakkosettomalla koneella. Olin auttamassa H:ta tyokoneen linuxin kanssa ja sitten yritettiin tilata meille kaapeli-internettia. Luulen, etta tilaus onnistui ja nettiasentajaseta saapuu perjantaina viikon paasta. Siis luulen, koska en ehtinyt kaantaa koko tilausvahvistusta Babelfishilla viela.

Sofi-numerot ihme kylla irtosivat verotoimistosta odotellessa. Jouduimme matkaamaan Haagiin, koska sofi-numeroiden jako on rajattu vain tietyille toimistoille. Sitten kavi ilmi, ettei meita olekaan kaupungintoimistossa rekisteroity viela ollenkaan Delftin asukkaiksi, joten meidan piti keksia itsellemme valiaikaiset suomalaiset osoitteet. Laitoimme sitten vanhempien osoitteet, eli alkaa hammastyko, jos tulee omituista byrokraattista veropostia Hollannista. Se kaupunkiin rekisteroityminenkin kai sitten onnistuu vasta 5.9., kun asioitamme hoitanut tati tulee lomilta...

Vuokranantaja kavi kylassa. Oli ihan sympaattisen oloinen iakas arkkitehtiseta. Saimme Enecon paperin, josta kavi ilmi asunnon viime vuoden kaasun-, veden- ja sahkonkulutus. Niista laskeskelin, etta ko. valttamattomyyksista voinee odottaa noin 150 euron lisalaskua per kuukausi. Auts.

(Tassa kirjaston koneessa on muuten tarra, jossa lukee "Het gebruik van de pc voor chatten, spelletjes en het bekijken van pornosites is verboden".)

Seuraava byrokratiakuvio on sitten tayttaa sairasvakuutuspaperit ja hankkia laakari. Nyt meilla on molemmilla jonkinmoinen flunssa ja pienta kuumetta, johon ei onneksi laakaria tarvitse, mutta jos joskus jotain kummempaa tulee niin kai se huisarts on ihan kiva juttu. Ne vakuutuspaperitkin vain ovat hollanniksi.

Hankin asemalta alennuskortin, jolla saan 40% alennusta kaikista junamatkoista, paitsi niista, jotka tehdaan arkiaamuisin ennen kello yhdeksaa. Voisin arvata, etta matkustan lahinna kello yhdeksan jalkeen, joten kortista lienee paljon iloa. Delftista Haagiin HollandSpoorille maksoi jotain 1,40. Lauantaina pitaisi menna Amsterdamiin katsomaan Uitmarktia, joka on kulttuurikauden avajaistapahtuma. Performansseja ja konsertteja ja vaikka mita Leidsepleinilla ja Museumpleinilla. Lisaksi pitaisi kayda ravintolassa syomassa muuttoapuporukan kanssa seka viela yksien tanne pian muuttavien suomalaisten kanssa. Eli ohjelmaa on.

Fuksiaisbiletys jatkuu yha ikkunan alla. Kuulimme vuokranantajalta, etta sita on odotettavissa viela ensi viikon loppuun. Namahan ovat taalla pahempia kuin meidan teekkarit.

Arvatkaa muuten, mika on tulitikku hollanniksi? Se on lucifer.

Ainiinjoo: tanaan tuli iso kasa postia, mm. Mummolta kirje. Eli saa kertoa, etta perille tuli. Laitan postia takaisinpain kunhan tassa ehdin.