Tiedä, lukeeko näitä kukaan, kun ei polkka tunnu uudella eholla polkkalistalla kunnolla päivittyvän. Mutta omaksi iloksi ja sukulaisten viihdytykseksi tämä alunalkaen olikin tarkoitettu...

Pääsin tänään käymään rahtilaivassa! Seurasin Merimieskirkon sosiaalikuraattoria laivakeikalle suomalaiselle Norkingille. Rotterdamin satamassa piti ensin käydä satamatoimistossa näyttämässä passia ja sitten vasta pääsi varsinaiselle laiva-alueelle. Kontteja oli rivi rivissä silmänkantamattomiin, rekkoja suhahteli sinne tänne, ja laivoja oli parkkeerattuna kymmeniä. Liekö tuo nyt yhä maailman suurin satama.

Norkingin väki oli mukavaa ja vieraanvaraista. Pääsin komentosillalle ja katsomaan ekan erän Suomi - Latvia -matsista isolta telkkariruudulta (kehnoa peliä!). Sain kaffia ja pullaa ja ison lautasellisen ihanaa kalaruokaa. Kuulemma laivalla työskentelevät ovat työvuorossa kuusi viikkoa putkeen ja sitten lomalla samanlaiset kuusi viikkoa. Laiva seilaa Hollannin ja Englannin väliä, ja loma-aikoina merimiehet lentävät Suomeen. Eräs laivalla työskennellyt tosin mainitsi, ettei jaksa olla koko kuutta viikkoa lomalla, vaan menee joskus tuolloin sisaralukselle duuniin.

Kuvia tuli otettua liian vähän, nämä ovat vielä aika käsittelemättömiä.

Seamen's Chaplain

Hurjan kiire viikko tämä on ollut. Nukuttua on tullut keskimäärin viisi tuntia yössä. Koulutehtäviä olen saanut aikaiseksi onneksi kolme ja puoli. Tänään vielä pari filminkehitystä ja huomenna takaisin kirkolle kuvaamaan. Sunnuntaina ja maanantaina kirjoitan esseetehtäviä. Sen olisin muuten mieluusti kirjoitellut uudella läppärillä, joka saapui Hollantiin tänään, mutta viettää näemmä pitkän viikonlopun UPS:n varastolla. Tämä pöytäkone tuppaa nyt kaatumaan vähän väliä. Pitäisi varmaan imuroida se. Lämpöongelmia.

Lämpöongelmia on kotonakin. Tänään oli noin 30 astetta ulkona ja 30 astetta sisällä. Etsin viileimmän kohdan asunnosta hamsterinhäkille.