Meille tuli syksyllä ns. "werkschouw", jonka ideana on, että ison studion pöydille läväytetään kaikki duunit oppiaineittain ja siellä saavat sitten opettajat & oppilaat palloilla vapaasti töitä katsomassa. Tämän piti korvata lukukauden keskellä olevat "individuele beoordelingit" eli aineiden yksittäisarvostelut.

Kuten tuolloin jo arvasin, kävi niin, että opettajat halusivat pitää kynsin hampain yksittäisarvosteluistakin kiinni, joten nyt meillä on sekä ne että se werkschouw. Yksi pala lisää stressiä vain.

No, tänään oli autonomisen (eli taide-) valokuvauksen ja dokumentäärisen valokuvauksen arviointi. Taiteessa olin oikein hyvä, dokussa ihan hyvä. Torstaina vielä kunst- en fotografiegeschiedenis en -beschouwing (taidehistoria, taideteoria) ja foto techniek. Werkschouw on sitten 7.4. palattuamme Berliinistä. Tämän viikon loputtua kasassa pitäisi olla 110 opintopistettä.

Niin, Berliini! Viisi päivää fotaamassa isossa kaupungissa. Aiheet annetaan junassa matkalla Saksaan, scouttaamiset ja kuvaamiset ja kirjoittamiset ja käsittelyt on hoidettava itse, artikkeli valmis viikon lopulla. Meillä on varattuna kokonainen retkeilymaja Prentzlauer Bergin kaupunginosassa. Veikkaisin, että uni tulee jäämään vähäiseksi ja reissu muodostumaan rankaksi, mutta hauskaksi.

Kommenttilaatikkoon ottaisin mielelläni vastaan kaikenlaisia Berliini-vinkkejä. Spostitse olen jo jotain saanut (kiitos, Matti S.), mutta aina kelpaa lisää. Lähtö on ensi maanantaina.