Olisihan se pitänyt arvata. H. lähetti asuntokoordinaattorille kyselyn vuokrasopimuksen tyypistä - eli onko siinä kuukauden irtisanomisaika vai onko se määräaikainen tms - ja koordinaattori vastasi kiukkuisesti takaisin, että vuokranantaja ei kyllä tykkää yhtään, jos asumme siinä vain vähän aikaa. Koordinaattori alkaa yhä enemmän ja enemmän kuulostaa siltä, että hän on kyseisen vuokranantajan asialla, ei meidän. Seuraavassa viestissään hän sitten yllätykseksemme ilmoitti vielä, että asuntoon tehdäänkin ihan uusi lattia, ja lattian kuivaamisessa "voi mennä noin kuukausi"... Turha siis toivoa, että lupauksista huolimatta olisi valmis 15.8. Jos ei kelpaa, niin kuulemma "webistä voi joskus löytyä kohtuuhintaisia asuntoja". Että kiitos vain, koordinaattoritäti, suunnattomasta avustasi! Ja erityisesti siitä, että alkukeväästä kerroit meille, ettei meidän kannata itse alkaa vielä etsiä mitään, sinä kyllä pidät asiasta huolen ja löydät meille vaihtoehtoja.

Nyt sitten ollaan niinsanotusti kusessa. Ensi viikolla olisi pakko sopia muuttoajankohta ja konttikuljetus, ja asuntoa ei näytä olevan. H. on iskenyt silmänsä johonkin omituiseen pieneen taloon, joka on varustettu kylpyammeella ja pienellä pihalla. Vuokra vain sattuu olemaan se summa, jonka olimme ajatelleet asumiseen laittaa, PLUS siihen päälle sitten tulee lämmitys, sähkö, kaasu ja vesi. Niistä koostuu helposti joku sellainen 120-200 euroa vuokran päälle kuussa. Siihen kun lasketaan vielä päälle pakolliset terveysvakuutukset, niin kohta jää käteen ihan liian vähän rahaa. Voidaanhan sitä toki alkaa säästöjä syödä, mutta niiden kun oli tarkoitus riittää esim. pienimuotoiseen matkusteluun ja paluumuuton kustannuksiin.

Lisäksi talo on kahdessa kerroksessa, ja mihinkään huoneeseen ei näytä mahtuvan yhtään kirjahyllyä.

Lisäys: Nyt koordinaattoritäti kirjoittaa, kuinka vuokranantaja voi toki lainata meille makuuhuonetta, jos kämpän remontti ei valmistukaan. Ja kuinka vuokranantaja on tosiaan niin mukava ja kiva ja symppis, että tylsää olla näin pensiöitä häntä kohtaan! Justiinsa. Eipä enää kovin paljoa ihmetytä, että miksi kaikki webistä löytämämme meidän ehdottamat asunnot ovat aina olleet "jo varattuja", ja vaihtoehtoja on koko ajan ollut esillä vain yksi - vuokranantaja on kuin onkin koordinaattoritädin ystäväpiiristä. Onkohan diilissä mukana joku provikka?