Kävin noukkimassa lipun Leonard Cohenin konserttiin - kyllä se oli ihan aito lippu - ja samalla huomasin, että minulta oli mennyt toinen supermielenkiintoinen konsertti ohi. Joan Baez oli toissaviikolla konsertoimassa Utrechtissa. Joan Baez!!!

Sunnuntai on pilvinen ja viileä. Pesen pyykkiä, teen hyvin hiljalleen kouluhommia ja odottelen, että H tulee fillarilenkiltään, jotta saadaan ruoka alulle. Kalakeittoa ja ruisleipää.

Kirjoitin Göteborgin yliopiston fotolinjalle ja kyselin lisätietoja. Jos tästä vaikka joutuukin Ruotsiin. Lund ja Göteborg eivät valitettavasti taida tosin olla ihan vierekkäin. H hakee nyt jatkoa Lundista ja samalla myös taas Suomesta. Saa nähdä, miten tässä käy. Eilen kumpikin meistä tunnusti, että ei tämä Hollanti nyt enää oikein ole meidän juttu. Ei tunnu hyvältä paikalta olla. Ei tunnu kodilta. Jos ei kolmessa vuodessa sopeudu, ei varmaan ihan äkkiä tulevaisuudessakaan. Ehkä on tosiaan ensi vuonna aika hakeutua kaikin voimin muualle. Jonnekin, missä voin jatkaa opintojani, mielellään, ja jonnekin, missä H:lla on tutkijanduunia. Jonnekin, mistä matka omien ihmisten luokse on ainakin lyhyempi.

Mutta pähkäiltävää riittää.