Tähän juttuun ja edelliseenkin tulee vielä kovasti kuvia lisää, kunhan ehdin. Pitää kuitenkin kirjoittaa nyt, koska parin päivän päästä en enää muista tahi jaksa.

Kolmas päivä oli sitten tietenkin aurinkoinen ja hieno. Anna-Jo oli vinkannut monikulttuurisista alueista Pariisissa. Porte d'Ivryn tienoolla olimme jo edelliskäynnillä harhailleetkin, joten tällä kertaa matkustimme muutaman metropysäkinvälin Bellevilleen. Valokuvasimme katuja ja seinätaidetta, ihmettelimme paikan menoa - vähän kuin tietyillä alueilla Rotterdamissa, mutta kuitenkin erilaista, maahanmuuttaja-alueet ovat toki erilaisia eri maissa - ja löysimme todella suuren torin. Tai oikeastaan pitkän, tori oli yhden kadun varrella ja jatkui silmänkantamattomiin. Tungimme itsemme tungokseen ja väistelimme ostelijoita ja kaupustelijoita, jotka huusivat korvaan "Jalla jalla" ja "Allez-y allez-y allez-y". Otimme muutamia kuvia ja ostimme paljon marokkolaisia chilejä.

Belleville Market

Torilta poistuttuamme kävelimme Bellevillen pääkatua aikamme. Kävelimme ihan rauhassa, kunnes yksi nuori poika vastaan tullessaan otti pari sivuaskelta ja koetti taklata minut nurin. Sain niin kovan iskun kylkeen ja käsivarteen, että vedet kihosivat silmiin saman tien, ja sitten piti vähän aikaa puhallella. Kaveri käveli lujaa vauhtia pois, enkä saanut selville, mistä oli kysymys. Eräs tilanteen nähnyt mies kävi sanomassa, että olipa kurja juttu, hän on pahoillaan. Kurjalta tuntuikin.

Kävimme metrolla vielä vilkaisemassa Champs-Elyseetä, joka oli yhtä pröyst ja liian iso kuin ennenkin. Oli siellä jouluvalotkin, mutta päivänvalossa ne eivät toki olleet päällä.

Lähdimme hakemaan laukkua hotellilta, juna kun lähtisi jo neljän maissa. Metroilimme Gare du Nordille, ostimme lounasta ja etsimme paikkamme Thalysista. Rotterdamissa satoi vettä.