Perjantaina Utrechtin kurssilla puheterapeutti opetti meitä ääntämään hollantia. Meille homma oli helppoa, sillä kävimme läpi vasta vokaaleja ja diftongeja. Eteläeurooppalaisille ja aasialaisille diftongit vaikuttivat tuottavan vaikeuksia. Keksin huvikseni diftongisanoja suomeksi: käyttöjärjestelmäpäivitys, hyötykuorma, höynähtänyt, hääyöaie. Wojciechin mielestä suomi kuulostaa espanjalta, mutta on vaikeaa kuin kiina.

Emme jääneetkään Utrechtiin illalla, sillä satoi, ja muutkin halusivat kotiin. Paitsi Steve, joka jäi etsimään pubia. Me matkasimme junalla Delftiin ja ehdimme vielä illalla uimaan. En jaksanut kovasti treenata, lähinnä kelluskelin ja harjoittelin potkuja.

Lauantaina olimme Rijswijkissä kyläilemässä, oli mukavaa puhua suomea ja istua iltaa. Meni vähän myöhään, poljimme kotiin vasta keskiyön tienoolla.

Sunnuntaina kävimme tutustumassa yhteen Delftin nähtävyyksistä eli reptilienpark Serpoon. Paikka on siis vanha varastomainen rakennus, jonne on tehty käärme- ja matelijanäyttely. Siellä oli monenlaisia myrkkykäärmeitä, alligaattoreita, krokotiilejä, varaaneja, liskoja, kilpikonnia ja bonuksena valtavia lintuhämähäkkejä.

Nyt on vielä kasa läksyjä tehtävänä. Saapa nähdä, miten selviän huomisesta: ohjelmassa 2 tuntia matkustusta Utrechtiin, 6 tuntia hollanninluentoja, 2 tuntia matkustusta takaisin Delftiin, fillarilla Stanislascollegelle ja 1,5 tuntia lisää hollanninluentoa. Voi olla hiukka väsy olo illalla.