Ei ole ollut kiireinen viikko vaan flunssainen. Maanantaina sairastuin ja perjantaina tokenin. Oli paakoppa taynna rakaa ja kuume sahasi edestakaisin. Ja oli kuulkaa tylsaa, normaalisti flunssassa roikun netissa ja puhun paljon puhelimessa, mutta nyt ei voinut tehda sitakaan. Makasin sohvassa ja katsoin Discovery Channelia.

Kotinettiyhteytta tuli sitten odotettua kuin kuuta nousevaa, turhaan. Perjantaina ei asentajaa kuulunut, ja jonotettuaan jotain tunnin puhelimessa H. sai kuulla, etta oli ollut tietokatkos tms. eika nettiasentaja ollut meista tietoinenkaan. Kuulemma ihan varmasti ensi perjantaina sitten tulee. Oltaisiin toki haluttu se aiemmin, mutta "it's not possible, it's not possible". Voihan per*e. (Ja toi *:n alla oleva kirjain ei sitten ole ainakaan h).

Flunssan lisaksi ei ole tapahtunut paljon. Paitsi etta olen sentaan saanut pankkitilin avattua (siina meni vain kaksi kayntia pankissa ja 45 minuuttia), tosin sekin oli vahan hankalaa. Mulla kun nyt ei ole mitaan tuloja tai tyopaikkaa, niin olen hieman epailyttava henkilo.

Silla aikaa, kun olin kipeana, palasi kesa Hollantiin. Lampotilat ovat olleet jopa lahella 30 astetta. Nyt on jo viileampaa, mutta ihan ok. Tanaan lahdimme aamupaivalla kotoa, ja yllattaen katu olikin muuttunut hevoskarrykisaradaksi, keskusta kirpputoriksi ja tori petankkiareenaksi. Samalla keskiaikaisen kirkon kellot soittivat Ob-la-di Ob-la-da. Oli hieman surrealistinen olo. Kyse nayttaa olevan jostain kotiseututapahtumasta, jossa esitellaan aluetta ja maaseutua ja tuotteita, ja samaan on tietysti ympatty kirppis (kuten moneen muuhunkin juttuun, esim. kuningattaren syntymapaivaan). Kivaa! Se jatkuu viela huomenna.

Fukseja koetellaan yha. Maanantaina havainnoin, kun kloppiparat ylittivat Koornmarktin kanavaa narusta roikkuen. Piti odottaa kuudenteen poikaan asti ennen kuin tapahtui putoaminen, asiaankuuluvin aplodein.

Olen yrittanyt tassa myos hoitaa paria perusasiaa kuntoon, eli hankkia puhelinliittymaa ja polkupyoraa. Kannykkaliittymat vaan ovat taalla aivan harskin kalliita, siis kaikin tavoin. Itse puhelin on kallis, perusmaksu on kallis ja puhelutkin ovat raavittoman kalliita (miltas kuulostaa esim. 0,45 e/min kotimaassa ja 1,35 e/min Suomeen). Vaikuttaa silta, etta tahan finskiliittyman rinnalle ei kannattaisi edes hankkia paikallista luuria, jos sita paikallista puhelinnumeroa ei vaadittaisi vahan joka paikassa. Fillarijuttu taas on taalla ihan erilainen kuin Suomessa. Kaikilla on pyora, ja joka pyora on kamalammassa kunnossa kuin paljon mikaan pyora siella. Puhkiruostuneesta jopokopiosta saa maksaa 75 euroa. Pitaisi varmaan laittaa ilmoitus jonnekin.

Mitahan muuta? Ai niin, kirpputoreilla myydaan halvalla lokerikkoja, siis juuri niita oikeita lokerikkoja. Jotkut teista ainakin tietavat, mita tarkoitan. Sellainen samantapainen kuin minulla maksoi seitsemisen euroa. Ja sitten lisaksi (tata ei pitaisi kertoa, koska aiti ei tule meille ikina kylaan jos kuulee) meilla on vaaksiaisinvaasio, isoja pitkajalkaisia vaaksiaisia rapyttelee pitkin kamppaa.

Lisaa taas kunhan netin aarelle paasen. Nyt istun pimeassa TU Delftin rakennuksessa eli H:n duunissa, toivottavasti paastaan taalta uloskin laukaisematta halytysta. :-)